© Aksaray Portal 2021

Gazetecilere Yeşil Pasaport Yolda! İlk Adım Atılıyor

Türkiye'nin dört bir yanındaki basın mensuplarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanırken, Gazetecilere yeşil pasaport verilmesi konusu, TBMM'ye geliyor.

 Anadolu Yayıncılar Federasyonu Başkanı Sinan Burhan, Oral Çalışlar, Hande Fırat, Zafer Şahin, Melik Yiğitel, Mehmet Acet ile birlikte basın mensuplarının yeşil pasaport alabilmesi için girişimlerde bulunmuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de, gazetecilerin yeşil pasaport alabilmesi için meclise bir teklif vermişti.

Gazetecilere Yeşil Pasaport Gündeme Alınacak

Bu olay büyük yankı uyandırırken, konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Oral Çalışırlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’la görüşme gerçekleştirdi. Öğrenilene göre Başkan Kurtulmuş, ilerleyen günlerde bu konunun gündeme alınacağını ifade ederek, siyasi gruplarla görüşeceğini ve yeşil pasaport konusuna destek verdiğini söyledi.

"Numan Bey Bu Konuda Duyarlılık Gösterdi"

Yeşil pasaport konusu Meclis'e gidecek sonrasında kabul edilmesi halinde yürürlüğe alınacak. Anadolu Yayıncılar Federasyonu Başkanı Sinan Burhan, "Bu konu ile ilgili kanun teklifi veren sayın İsmail Özdemir Bey'e ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş Bey’e teşekkür ediyoruz. Numan Bey bu konuda duyarlılık gösterdi, gazetecilerin sorularını yakından takip ediyor, kendisine medya çalışanları adına teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER