10. Ulusal KOP Bölgesel Sempozyumu Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10. Ulusal KOP Bölgesel Sempozyumu Gerçekleştirildi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) iş birliğinde düzenlenen 10. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yozgat'ta bulunan Bozok Üniversitesi bünyesindeki Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Evren Yaşar, Aksaray Üniversitesi ve birçok üniversite ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile akademik ve idari personeller katılım gösterdi.

KOP Bölgesi Üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak, ülkenin gelecek vizyonuna ve kalkınmasına katkı sağlama amacıyla yapılan sempozyumda, “Sosyo-Ekonomik Kalkınma, Kırsal Kalkınma ve Turizm, Tarım Teknolojileri, İletişim Bilimleri, Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilirlik” gibi 5 ana tematik başlık işlendi.

 

"UNİKOP ile Daha Güçlü İş Birlikleri ile Bölgemize Hizmet Etmeye Devam Edecektir"

KOP Başkan Murat Karakoyunlu, "KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, bölgesel kalkınma hedefimizin oluşturulmasını sağlayacak, 350 bine yakın yüksek öğrenim öğrencisi ve yaklaşık 15 bin akademisyeni ile önemli bir güç konumundadır. 11 yaşına giren UNİKOP önümüzdeki yıllardan itibaren daha güçlü iş birlikleri ile bölgemize hizmet etmeye devam edecektir" derken, bu illerde kalkınmayı hedeflediklerini, Aksaray'da da yer altı su kaynakları sorununun çözümünün nasıl olacağına odaklandıklarını söyledi. Karakoyunlu, "Sempozyumda ortaya konacak bildiriler bölgesel yatırım ve planlamamız için önemli sonuçlar doğuracaktır diye umut ediyoruz. Geçmiş 11 yılın tecrübesi ile birlikte, önümüzdeki dönemde bu iş birliğini daha somut projelere dönüşmesini arzu etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

 

"UNİKOP Bölgemiz ve Şehirlerimiz İçin Büyük Bir Fırsattır"

YOBÜ Rektörü ve aynı zamanda UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Evren Yaşar ise bereketli topraklara sahip olduklarını söyleyerek, "KOP ve UNİKOP bölgemiz ve şehirlerimiz için büyük bir fırsattır. Zira KOP’un çalışma alanına baktığımızda tarım, sanayi, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, eğitim, sağlık, kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği artırmak gibi çok geniş bir alanda hizmet verdiğini görüyoruz. UNİKOP olarak bu alanların hepsinde gerçekleştireceğimiz güç birlikteliği büyük bir sinerji doğmasına vesile olacaktır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın moderatörlüğünde 10. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun ilk oturumu gerçekleştirilirken, katılımcılardan Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu “İklim Değişikliği Koşullarında Türkiye’nin Gıda Güvenliği”, Prof. Dr. Nejdet Kandemir “Genetiği Değiştirilmiş Bitkiler: Geleceğin Girdisiz Tarımı”, Doç. Dr. Mehmet Metin Özgüven ise “Akıllı Tarım Teknolojileri” konusunda bilgilendirme yaptı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “5 Bin Lira İkramiye Alamayan Emekli Çiftçilerimiz Üretimden Vazgeçiyor”Önceki Haber

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “5 Bin Lir...

Tarım-ÜFE Yıllık Yüzde 62,56 ArttıSonraki Haber

Tarım-ÜFE Yıllık Yüzde 62,56 Arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar