100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu
Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna Sivas’tan Ankara’ya Uluslararası 100.Yıl Bisiklet Turu düzenliyor

UCI 2.2 Etaplı Uluslararası 100.Yıl Bisiklet Yol Yarışı 

 

5 Gün, 5 Etap, 16 Takım, 100 Bisikletçi Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyet yolunda, tarihin izinde 784 km pedal çevirecek

Pedallar, Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna dönecek

Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Ağustos, salı günü start alacak 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Amasya, Havza, Samsun, Çorum, Çankırı üzerinden Ankara’da Cumhuriyet’in kurulduğu Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde 5 Ağustos, cumartesi günü son bulacak.

Cumhuriyet’in kurulduğu 1923’te faaliyetlere başlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetin 100. Yılında anlamlı bir bisiklet turu projesine imza atmaya hazırlanıyor.  

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu gibi başarılı organizasyonları hayata geçiren Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna; Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Avrupa Turları 2023 takviminde Elit Erkekler 2.2 kategorisinde Sivas’tan Ankara’ya uluslararası 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu düzenliyor.  

UCI Kıta Takımları, Milli Takımlar ve Kulüp Takımlarının katılacağı 100. Yıl Bisiklet Turu’nda; 16 takımdan 100 bisikletçi, 5 Gün, 5 Etap boyunca Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyetin yolunda tarihin izinde 784 km pedal çevirecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonu ile düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Cumhurbaşkanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Valilikleri, Belediyeleri, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve Kamu Kurum Kuruluşlarının destekleriyle Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Ağustos, salı günü start alacak. 100. Yıl Bisiklet Turu; Amasya, Havza, Samsun, Çorum, Çankırı üzerinden 5 Ağustos, cumartesi günü Ankara’da Cumhuriyet’in kurulduğu I. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde son bulacak.  

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde gerçekleştirilen Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan, ulusal bağımsızlık düşüncesinin benimsendiği, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı ve 108 gün Millî Mücadele’nin merkezi olan Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi’nden 1 Ağustos’ta start alacak 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun Etap Programı şöyle olacak:

 

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Etapları:

1.Etap:        1 Ağustos     Sivas-Amasya 208 km

2.Etap:        2 Ağustos     Amasya-Havza 90 km

3.Etap:        3 Ağustos     Havza-Samsun 135 km

4.Etap:        4 Ağustos     Samsun-Çorum 176 km

5.Etap:        5 Ağustos     Çankırı- Ankara 175 km

 

Bu önemli ve tarihi yarışın 25 Temmuz’da Sivas’ta Basın Lansmanı yapılacak.

“100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, anlamlı parkuruyla Milli Mücadele yolunda geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak gelenekselleşecek”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu hakkında; “2023’te hem Cumhuriyetimizin hem de Türkiye Bisiklet Federasyonumuzun kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’da başlayan Millî Mücadele yolculuğunun sonunda kurulan Cumhuriyetimizin onuruna Türk Milletinin tarihi varoluşunun gerçekleştiği yollarda 1- 5 Ağustos günleri arasında 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nu düzenlemenin onurunu yaşıyoruz.  Cumhuriyet Turumuz; anlamlı parkuru, yol kalitesi ve bisiklete uygun etapları ile bisiklet takımları için zengin bir yarış kapsamı sunarken şanlı tarihimizi de yeniden hatırlatacak. Amacımız; bisiklet sporunu yerel ve küresel ölçekte geliştirmekle birlikte, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesini ulusal ve uluslararası spor turizm merkezi olarak tanıtmak. Bu nedenle 100. Yıl Cumhuriyet Turu’nun hedeflerimize ulaşmamız açısından önemli bir fırsat olacağına inanıyoruz. Ayrıca 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, anlamlı parkuru ile Millî Mücadele yolunda geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak gelenekselleşecek. Bu özel yarışa Türkiye’den ve yakın bölgemizden çok değerli takımlar da katılarak katkı veriyor. Tüm takımlara şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’na 6 ülkeden 16 takım katılacak. Takımlardan 9’u UCI kıta takımı, 2’si Milli Takım, 5’i Bölgesel Takımlardan oluşacak.  

1-5 Ağustos tarihleri arasında 100 Pedal, Sivas’tan Ankara’ya Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna dönecek.

 

100. Yıl Bisiklet Turu Takım Listesi: 

UCI Kıta Takımları:

Spor Toto Cycling Team (Türkiye)

Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye)

Beykoz Belediyespor (Türkiye)

Iraq Cycling Project (Irak)

DFT CCN Mesh Shahr (Irak)

MES Sungun Azad (Irak)

Suez Canal Discovery (Mısır)

Vino Sko Team (Kazakistan)

Almaty Astana Motors (Kazakistan)

Milli Takımlar:

Uzbekistan National Team (Özbekistan)

Iraq National Team (Irak)

Kulüp Takımları:

Arvich Shargh Mazandaran (Irak)

Karya Bisiklet Takımı (Türkiye)

Velo Bursa Bisiklet Takımı (Türkiye)

Ankuva Bisiklet Takımı (Türkiye)

CT Vassil Levski (Bulgaristan)

Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkez Bankası Faiz Kararı AçıklandıÖnceki Haber

Merkez Bankası Faiz Kararı Açıklandı

TÜİK Açıkladı: Tüketici Güven Endeksi Yüzde 5,9 AzaldıSonraki Haber

TÜİK Açıkladı: Tüketici Güven Endeksi Yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar