109. Yılda, Çanakkale Zaferi Ve Şehitler, Gururla Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yılı münasebetiyle Aksaray Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan Aksaray Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Yeri ve zamanı geldiğinde o kutsal vazife için hazırız" dedi.

 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yılında Aksaray Şehitliği'nde tören gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemine binaen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuşma gerçekleştirdi.

"Bayrağımızın Gölgesinde Rahat Uyuyunuz"

Çanakkale Zaferi'yle, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösterdiğini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, "Şehitlerimiz; uğruna, canlarınızı seve seve verdiğiniz, ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Yeri ve zamanı geldiğinde o kutsal vazife için hazırız. Size kucağını açmış bir Peygamberin ve Aziz Türk Milleti’nin gönlündesiniz. Asım’ın nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Dede Mehmet Akbulut konuşma yaptı. Sonrasında şehitler için saygı atışı yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Törene Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Baro Başkanı Ferit Köse, Vali Yardımcıları, birim amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehit yakınları gaziler ve öğrenciler katıldı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Tasavvuf Müzesi Manevi İklimine KazandırılacakÖnceki Haber

Aksaray Tasavvuf Müzesi Manevi İklimine...

Dim: İnternet İlanları İçin Daha Adil Bir Sistem OlabilirSonraki Haber

Dim: İnternet İlanları İçin Daha Adil Bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar