"11 Bin Yıllık Tarihle Bütün Dünyanın İlgi Odağı Burası Oluyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"11 Bin Yıllık Tarihle Bütün Dünyanın İlgi Odağı Burası Oluyor"
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

 Her sene 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl da Aksaray Valiliği ev sahipliğinde; geleneksel Ihlara Vadisi Doğa Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, birim amirleri öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte, doğayla iç içe bir etkinlik gerçekleştirildi. 

"11 Bin Yıllık Tarihle Bütün Dünyanın İlgi Odağı Burası Oluyor"

Vali Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisinin turizm açısından önemli bir merkez olduğunu ve yılda 1 buçuk milyon turistin Aksaray'ı gezdiğini ifade ederken, "15-22 Nisan Turizm Haftası vesilesiyle bugün burada gençlerle, üniversite öğrencileri ve ortaöğretim öğrencilerimizle birlikte bugün Ihlara'da yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Bugün bir şenlik havası var. Ihlara bir dünya markası Aksaray'ımızın gözbebeği bugünde burada yürüyüş yapıyoruz. Ihlara hem Türkiye'de hem de dünyada turistlerin ilgi odağı olan bir merkezdir. Ayrıca Selime Katedrali'de yanı başında, bugün doğasıyla, yeşilliği ile gençlerimizle burada bütünleşeceğiz. Tabii Ihlara yılda 700 bin turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezidir. Yaklaşık 1 buçuk milyon civarında turist her yıl Aksaray'a geliyor. Büyük oranda Ihlara bu turist sayısını topluyor. Tabii Aksaray en başta tarih, turizm ve kültür merkezi burada 11 bin yıllık tarihle bütün dünyanın ilgi odağı burası oluyor. Kapadokya'nın başlangıcı olan Aksaray tüm dünyada her yerde inanç turizminin de merkezidir. Yaklaşık 200'ün üzerinde kilisemiz mevcuttur. Bütün Türkiye'nin her tarafından inanç turizmi nedeniyle burası çok yoğun ilgi görüyor" açıklamasında bulundu. Turizmde yeni hedefin 2,5 milyon olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, Kapadokya’nın girişinde bulunan Ihlara Vadisinde geleneksel Ihlara Vadisi Doğa Yürüyüşüne katılan katılımcılara teşekkürlerini sundu. Sonrasında Vali Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi 1 nolu girişten öğrenciler ve katılımcılarla yürüyüşe başladı ve yürüyüş 5 kilometre sonra Belisırma gişelerde son buldu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YKS ve LGS Adayları Dikkat! İşte Sınavı Kazanmak İçin Uzmanından Altın Değerinde BilgilerÖnceki Haber

YKS ve LGS Adayları Dikkat! İşte Sınavı...

Sünnet Şöleni Kayıtları, Yoğun İlgi GörüyorSonraki Haber

Sünnet Şöleni Kayıtları, Yoğun İlgi Görü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar