140 Öğrenciye İş Kulübü Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
140 Öğrenciye İş Kulübü Eğitimi Verildi
Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ) iş birliğiyle düzenlenen "İş Kulübü Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 140 öğrenci, gerçekleştirilen törenle birlikte sertifikalarını teslim aldı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Üniversitesi (ASÜ), "İş Kulübü Eğitimi" programı gerçekleştirdi. Dört günlük programda ardından öğrencilere, mülakat simülasyonları gösterilirken, CV hazırlama, iş gücü piyasası ve kişisel gelişim alanları hakkında eğitim verildi.

 

"Yetişmiş Ara Eleman Gücüne İhtiyacımız Var"

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, sözlerine şehitlerimizden başlayarak, "Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi. Vatan savunması, teknoloji, üretim ve ara eleman kavramlarının birbiriyle yakın ilişkisi olduğunu belirten ve savunma sanayinin millileşmesine yönelik çok güzel çalışmalar yapıldığını anımsatan ASÜ Rektörü, “Çalışmalarda başarılı olmanın yolu bilim ve teknolojide ilerlemekten geçmektedir. Hem ekonomide hem de savunma sanayi alanında güçlü olmak istiyorsak bilim ve teknolojide güçlü olmak zorundayız. Bunun için de ‘ara eleman’ diye adlandırılan ama esasen ‘aranan eleman’ olan yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

 

"Gençler Bilgisayar Teknolojisine Hâkim Olmalı"

Türkiye’de bin 24 meslek yüksekokulunun ara eleman yetiştirmek için çalışmalar yaptığını ve 1000 civarında öğrenci kabul edildiğini söyleyen Arıbaş, "Birinci endüstri devrimi buharlı makinelerin icat edilmesiyle ortaya çıktı ve buna ayak uyduramayan toplumlar geride kaldı. İkinci endüstri devrimi demiryolu, telgraf ve elektriğin icadı ile oluştu. Üçüncü endüstri devrimi ise transistorların bulunması ve elektronik çağa adım atılmasıyla gerçekleşti. Şimdi de internetin gelişimiyle endüstri 4.0 dönemi yaşanıyor. Bu çok daha büyük, çok daha ses getiren bir dönemdir. Bu nedenle gençlerimizin çok çalışması, yabancı dil ve bilgisayar teknolojilerine hâkim olması gerekiyor" dedi.

 

"Biz, Duruşumuzu Geliştirerek Marka Olacağız"

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da konuşmasının başlangıcında aziz şehitleri anarken, "Sadece diploma almak yetmez, önemli olan mezuniyet sonrası iş sahibi olmaktır. Gençlerimizin başarılı olması, kendini ve yeteneklerini geliştirmesi ülkemizin gelecek yıllarının garanti altına alınması demektir. Biz, 2024 yılını ‘genç istihdam’ yılı ilan ettik. Özgüvenimizi, yabancı dilimizi, sosyal yönümüzü, ikili ilişkilerimizi, konuşma yeteneğimizi, anlama kabiliyetimizi, analitik gücümüzü geliştireceğiz. Duruşumuzu ve farkındalığımızı geliştirerek marka olacağız. Her şey sizler için" açıklamasını yaptı.

 

"Bugüne Kadar 3 Bin Öğrenciye Eğitim Verildi"

ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bektaş Ayık, öğrencilere iş bulma sürecindeki tüm basamakların anlatıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizi sektör temsilcileriyle, teknoloji ve yazılım üreten firmalarla bir araya getiriyoruz" dedi. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mahmut Akkuş da "İŞKUR Kampüste" protokolü kapsamında çok başlıklı hedefler belirlediklerini vurgulayarak, "Üniversitemizde bir irtibat noktası da açtık. Danışmanlarımız sürekli gençlerle birlikte olacak" şeklinde konuştu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası SürüyorÖnceki Haber

Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası Sürüy...

"Terör Örgütünü Destekleyen Kimlik Yoksunlarını Gazi Meclis'ten Çıkarın"Sonraki Haber

"Terör Örgütünü Destekleyen Kimlik Yoksu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar