18-29 Mart'ta "E-Okul" Üzerinden Başvurular Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18-29 Mart'ta "E-Okul" Üzerinden Başvurular Yapılacak
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları, 18-29 Mart'ta "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

 Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştireceği "Liselere Geçiş Sistemi (LGS)" kapsamında yer alan sınavların başvuruları başladı. 18-29 Mart tarihleri arasında başvurular e-Okul üzerinden yapılabilecek.

Eğitimci Yazar ve Eğitim Danışmanı Eylül Bozkaya, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hakkında bilgiler vererek, "LGS başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslara yer verildi" ifadelerini kullandı.

Başvuruların Onayı Nasıl Olacak?

"Okul müdürlükleri başvuru işlemleriyle ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024'e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak" diyen Bozkaya, "Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak yapacak. Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını elektronik ortamdan takip edebilecek. Her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren açıklanacak. Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracak" dedi. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Eğitimde Tasarruf Olmaz!"Önceki Haber

"Eğitimde Tasarruf Olmaz!"

Emniyet'ten, Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü'ne Özel ZiyaretSonraki Haber

Emniyet'ten, Çanakkale Zaferi Ve Şehitle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar