"23 Nisan, Aziz Türk Milletinin Anadolu'ya Ne Pahasına Olursa Olsun Tutunmasıdır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"23 Nisan, Aziz Türk Milletinin Anadolu'ya Ne Pahasına Olursa Olsun Tutunmasıdır"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Kumbuzoğlu, "23 Nisan, istiklal aşığı Aziz Türk Milletinin, şehitlerin canı, gazilerin kanı ile yurt edindiği Anadolu’ya ne pahasına olursa olsun tutunmasıdır" dedi.

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Vali Kumbuzoğlu, yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Kumbuzoğlu , “23 Nisan'ın Türk milletinin egemenliği için önemli günlerden biri olduğunu ve verilen mücadelenin "ya istiklal ya ölüm" mücadelesi olduğunu vurguladı.

"Türk Milleti Yeni Bir Devlet Kurmak İçin Sarsılmaz İradesini Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur"

Vali Kumbuzoğlu, "23 Nisan, istiklal aşığı Aziz Türk Milletinin, şehitlerin canı, gazilerin kanı ile yurt edindiği Anadolu’ya ne pahasına olursa olsun tutunmasıdır. Hem de Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik ayrılmış, orduları terhis, tersaneleri, başkenti işgal edilmiş bir milletin yokluklar içinde “ya istiklal ya ölüm” diyerek başlattığı mücadelenin adıdır. Türk Milleti, bundan 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milleti yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözüyle yola çıkmış ve Milli Mücadeleyi başlatmıştır. Tarihinde esaret yüzü görmemiş ve ölümü esarete tercih etmiş kahraman Türk milleti de onunla birlikte yeni bir devlet kurmak için sarsılmaz iradesini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

"Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Aziz Milletimize Aittir"

"İlk olarak, 23 Nisan 1920’de milli iradenin tecelli edeceği TBMM’yi açıp 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyerek, Anadolu’da gözü olanlara net bir mesaj verdiler" sözlerine yer veren Kumbuzoğlu, "TBMM’nin açılmasıyla birlikte milli mücadelenin de seyri değişti. O gün bugündür, hakimiyet kayıtsız şartsız aziz milletimize aittir. Bu hakikat hiçbir vesayete boyun eğmeden, ilelebet de böyle devam edecektir. Milletimizin hususiyle en zor zamanlarında ortaya koyduğu Kuvayımilliye Ruhu, dünyadaki tüm mazlum milletlere de örnek teşkil etmiş ve onları cesaretlendirmiştir. Milletimiz her vesileyle kendi iradesinin üstünde bir güç tanımadığını güçlü bir şekilde ispatlamıştır. Türkiye Yüzyılı’na girdiğimiz bu asırda, yerli ve milli sanayisi ile bölgesinde güç sahibi olan ülkemiz dünyada da sözüne itibar edilen saygın bir arabulucu konumundadır. Tüm bunlar demokrasiye olan inancımızın ve milletimizin azminin bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

"Al Bayrağın Gölgesi Üzerimizde Daim Olsun"

Aksaray'ın da milli mücadele için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, "İstiklal Harbi sırasında askerlerimize ekmek ve erzak temini için kurulan Azm-i Milli Un Fabrikası şehrimizin gurur abidesi ve kahramanlık nişanesidir. 23 Nisan aynı zamanda, dünyadaki tek Çocuk Bayramıdır. Bütün çocuklar masumdur, haksızlık, kötülük bilmezler. Gülmek, onlar için var edilmiştir sanki. İşte onun için, bayram en çok da onlara yakışır. Onların yüreğinin denizlere kıyısı vardır. İnsana tarifsiz bir ferahlık verirler. Tüm dünya çocuklarına böyle bir bayramı armağan etmek de Gazi Mustafa Kemal’e nasip olmuştur. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Emanetlerini canımızdan aziz bilip kıyamete kadar devletimizin payidar, milletimizin bahtiyar olması için var gücümüzle çalışacağız. Al bayrağın gölgesi üzerimizde daim olsun. Hep birlikte daha nice yüzyıllara" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Ebe Ve Tüm Sağlık Çalışanlarının Sesine Kulak Verilmeli"Önceki Haber

"Ebe Ve Tüm Sağlık Çalışanlarının Sesine...

Milletvekili Altınsoy: “23 Nisan Milli İradenin Kalbi, Bağımsızlık Savaşımızın Taşıyıcısıdır”Sonraki Haber

Milletvekili Altınsoy: “23 Nisan Milli İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar