"31 Mart Akşamı Yepyeni Bir Sayfa Açacağız, Bu Sayfada Mutlu Bir Aksaray Olacak!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray CHP İl Örgütü, Aksaray belediye başkan aday tanıtım programı düzenledi. Coşkuyla gerçekleştirilen toplantıda CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, "

CHP Aksaray İl Örgütü, Aksaray Belediye Başkan Aday Tanıtım programı gerçekleştirdi. Programa yoğun katılım gözlenirken, CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Yalçın Görgöz, CHP İl Teşkilatı ve partililer katılım gösterdi. Yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okumasıyla başladı.

 

"Ranta Değil Halka Hizmet Etmek İçin Belediyelere Talibiz"

Program açılışında konuşma yapan CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, "Aday arkadaşlarımızın tamamı kampanya süresinde ve başkan olarak Aksaray'a damga vuracak. Aksaray, hak etmediği belediyecilikten kurtulmak için gün sayıyor. 44 gün sonra Aksaray'ı merkeziyle taşrasıyla sosyal belediyeciliğe teslim edeceğiz. 20 yıldan hatta 1995'ten bu yana belediyecilik anlamında ne yaptınız ki kendinizi referans gösteriyorsunuz. Aksaray halkı musluktan akan suyu içebiliyor mu? 5 yıllık iktidarınızda bir araçlık otopark yaptınız mı, kaç metre yeni yol açtınız, kaç ağaç diktiniz?. Yaptıklarınıza bakalım bir de. Nevşehir Caddesi'ni bir yılda 3 kez asfaltladınız. Öğrenci yurtlarını ne idüğü belirsiz bir cemaate peşkeş çektiniz. Birçok yapıyı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla görmezden geldiniz. Atatürk ve Cumhuriyetten o kadar korkuyorsunuz ki ağzınıza dahi alamıyorsunuz. Belediyenin sosyal medya hesaplarından Cumhuriyet Bayramını kutlamamak için kırk takla attınız. Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak yerine, Cumhuriyetle mücadelenin 100. yılını kutladınız. Ranta değil halka hizmet etmek için belediyelere talibiz. Cemaate değil Aksaray'a hizmet için belediyelere talibiz. Bu şehri birlikte yönetmek için talibiz. Martın sonu bahar. Hep birlikte baharı yaşamak için canla başla çalışmak zorundayız. Bu süreçte adaylarımızı yalnız bırakmayalım" dedi.

 

"Aksaray'ın Kalkınması İçin Elimden Geleni Yapacağım"

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, "Aksaray'ın geleceğini inşa etmek üzere ilk adımı atmak üzere bir araya geldik. Aksaray, tarih boyunca Anadolu'nun önemli merkezlerinden biri olmuştur. Şehrimiz insanların sıcaklığıyla eşi benzeri görülmemiş bir şehirdir. Her bir Aksaraylı samimiyetiyle şehre özel bir değer katar. Bu topraklarda yaşamak, bir aileye katılmak demektir. Kadınlarımızın güvenli caddelere erişim eksikliğiyle kendini gösteriyor bu sorunlar. Şehrimizin fiziksel görüntüsünü değil yalnızca şehrimizin ruhu da yaralanıyor. Bu şehir yepyeni bir başlangıca hazırlanıyor. Biz Aksaray'a hizmet için buradayız. Eksikleri onaracağız, şehrimizin geleceğini inşa edeceğiz. Şehircilik alanında uzmanlaşmış biri olarak Aksaray'ın kalkınması için elimden geleni yapacağım. Altyapı sorunlarını tamamlayacağız, kanalizasyon olmadığı için foseptik kullanan mahallelerimiz var. Aksaray'ı bir an önce bu durumdan kurtaracağız. Deprem gerçeğini kısa bir zaman önce yaşadık. Aksaray'ımızda kentsel dönüşümü tamamen uygulayacağız. Rantsal değil kentsel dönüşüm düsturuyla bir kent inşa edeceğiz" dedi.

 

"31 Mart Akşamı Yepyeni Bir Sayfa Açacağız, Bu Sayfada Mutlu Bir Aksaray Olacak"

Tüm sorunları çözeceklerini ifade eden Demir, "Git gide büyüyen trafik sorununu ortadan kaldıracağız. İkili işler gözetildiğinden çözümsüz bırakılmış yerlerde halkımızın iyiliğini gözeteceğiz. Sıkışıklığı bitireceğiz. İş olanakları yaratacağız, gençlere umut olacağız. Kadınlarımızın güvenliğini sağlayacağız. Yaşlılarımızın bakımlarını güvence altına alacağız, huzur içinde yaşamalarını sürdürmelerine yardımcı olacağız. Dezavantajlı grupları destekleyeceğiz. Birlikte çalışacağız, Aksaray'ı yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. Sosyal belediyeciliği bir proje olarak öne çıkarmanın ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. Biz insanlarımızın yanında olacak, sosyal adaleti sağlayacağız. Hiçbir vatandaşımızı rencide etmeyecek şekilde ihtiyaç sahibi ailelerimize halk kart sunacağız. Gençlerimiz bu kartlarla alışveriş yapacak. Halk marketler açacağız. Aksaray halkımızın ürettiklerini, Aksaray halkına uygun fiyatla ulaştıracağız. Halk kart sahipleri için halk marketlerde özel indirim ve ikramiye olacak. Artık Aksaray'da hiçbir anne çocuğumun beslenme çantasına ne koyacağım diye dertlenmeyecek, kantin desteği vereceğiz. Kırtasiye desteği vereceğiz, ücretsiz internet erişimi sağlayacağız. Evlenmek isteyen gençlerimiz için belediyeye ait düğün salonları açacağız. Gençlerimizin ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları için çözüm üreteceğiz. Kadın birlikleri kuracağız. Kadın girişimcileri destekleyeceğiz. Katılımcılığı ön planda tutarak kent konseyi kuracağız. Bu şehrin gençleriyle, kadınlarıyla, STK'larla, meslek odalarımızla, muhtarlarımızla birlikte yöneteceğiz. Her bir vatandaşımız söz sahibi olacak. Tüm bunları yapacak kadrolara sahibiz. 31 Mart akşamı yepyeni bir sayfa açacağız, bu sayfada mutlu bir Aksaray olacak!" dedi.

 

"CHP'nin Örgütüne Kulak Vereceğiz Demiştik, Bugün Değişimin Örneği Karşımızdadır"

CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP'deki değişimle birlikte Aksaray Belediye Başkanı adayı olarak Pelinsu Yıldırım Demir'in gösterildiğini ifade ederek, "Ön seçimde Türkiye'nin birçok bölgesinde ilk 5 sıraya 30 yaş altındaki gençlerimiz, sandıkları patlatarak en üstlere tırmandı. Burada CHP örgütü bir mesaj veriyor. Değişim, kadınlarla ve gençlerle var. Bu mesajı ilçe başkanımızdan genel başkanımıza kadar hepimiz aldık ve gereğini yapıyoruz. Aksaray'da merkez belediye başkan adayımızı açıkladık. Kurultayda bir vaatte bulunmuştuk, gençlerin önünü açacağız diye. Kadınların önünü açacağız demiştik, bir kadın aday karşınızda. CHP'nin örgütünün sesine kulak vereceğiz demiştik, Gençlik Kollarından il sekreterliğine kadar birçok aşamada çalışmış, bir kardeşiniz aday oldu. Pelinsu Yıldırım Demir'in adaylığı 4 ay önceki kurultaydaki toplumsal değişimin tam da örneği karşımızdadır. Aynı zamanda ilçelerimizde, beldelerimizde partimizin bayrağını sallayan birbirinden kıymetli 15 adayımıza kocaman bir alkış istiyorum" dedi.

 

"30 Yılın Toplamında Aksaray 5 Yılın Çeyreği Hizmet Almışsa AK Parti'ye Oy Vermeye Devam Edin"

Aksaray halkının belediyeyi yönetme yetkisini CHP'ye yalnızca 5 yıl verdiğini söyleyen Ertürk, "1994'ten 2024'e kadar belediyeciliği halkımız bize vermedi. Elinizi vicdanınıza koyun. O 5 yılda 30 yılı bir kıyaslayın, eğer 30 yılın toplamında 5 yılın çeyreği hizmet almışsa bu şekil AK Parti'ye, MHP'ye oy vermeye devam edin, yolunuz açık olsun. Eğer almamışsa, efsane Belediye Başkanımız Memiş Akın'ın hizmetlerinin üstüne bir şey koymadıysanız o zaman mazbatayı verin. Şimdi biz bir seçime gidiyoruz, yerel seçim. Hizmet anlayışımızı yarıştıracağız bu seçimde biz. Hangi belediye başkanının vizyonu daha çok hizmet vermeye müsait. Ama böyle olmuyor, biz aynı zamanda AK Parti, MHP'nin adaylarıyla yarışmıyoruz. Bir algı operasyonuyla mücadele ediyoruz. Aynı zamanda dünyanın organize olmuş en büyük kötülüğüyle mücadele ediyoruz. Bakın bizim belediyecilik anlayışımızdan bahsedelim. Aksaray'a girdiğiniz zaman şehrin bir girişi mezarlık, başka bir girişi cezaevi" açıklamasını yaptı.

 

"Bu Kötülüğü 31 Mart'ta Gömeceğiz, Sosyal Belediyeciliği Aksaray'a Getireceğiz"

AK Parti Akşehir Belediye Başkanına tepki gösteren Ertürk, "AK Parti'nin Akşehir Belediye Başkanı demiş ki, 'Aslında cenabı Allah Hristiyanı da yarattı ama cennete sadece Müslümanları alacak. Bundan yola çıkarak herkese hizmet edeceğiz. Ama oy verenlere hizmet etmemiz lazım' diyor. Bu yandaşlığına kutsal kitabımızı da alet eden bir belediyecilik anlayışı var karşımızda. 6 şubat depreminin yıldönümüydü. Genel Başkanımızla Hatay'daydık, siyaset konuşmadık. Biz yaraları sarmaya, derde derman olmaya geldik dedik. Tek kelime siyaset konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanı Hatay'a gitti, 'Siz belediyeyi bize vermezseniz, hizmet gelmez' dedi. Şimdi bunu söyleyen bu ülkenin cumhurbaşkanı olmasa çok söz var söyleyecek ama Hatay'ı hem depremin ilk haftasında yıldönümünde gittik. On binlerce insan acı yaşamış. Nereye adım atsanız acı fışkırıyor. Buraya gidip o acılı yüreklere bakarak bana oy vermediniz diye bir kişi benim cumhurbaşkanım olamaz. Bu tavrı şiddetle kınıyorum. Bundan daha fena kötülük olmaz. Bu zihniyet sadece depremzedeye düşman değil. Emekçiye, doğaya düşman. Hepimize düşman. Bu ülkenin değerlerine, cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk'e düşman. Bir kez daha söylüyorum, bu dünyanın bir araya gelmiş en büyük kötülüğüdür. Ama inanın bu kötülüğü yeneceğiz! 31 Mart'ta gömeceğiz, sosyal belediyeciliği Aksaray'a getireceğiz" sözlerini kullandı.

 

"Sayın Cumhurbaşkanı Seçim Öncesinde Tuzak Kuracak"

Yurtiçi Örgütlenme Koordinatör Yalçın Görgöz ise konuşmasında, "Önümüzdeki Mart ayında, Ramazan geliyor. Her zamanki gibi Cumhurbaşkanı çıkacak, 'Bu asgari ücrete verilen az oldu, bu benim vatandaşıma reva görülmemeli' diyebilir. Arkasından bak göreceğiz, 'Ya bunu reva gördüm ama mübarek gün geliyor, seçim de var ben 2 bin lira daha veriyorum bir kereye mahsus' diyecek ve tuzak kuracak. Milyonlarca asgari ücretlimiz, emeklilerimiz, bu güzide ülkemizin güzel insanları asla dönüp bakmayacak. Bu verdiği parayı cebinden vermiyorsun. Benim paramı bana veriyorsun. Parayı alacaksınız ama oy vermeyeceksiniz buna inanıyorum. 30 yıldır belediyeyi yönetmiyoruz. Bunu kazanmak zorundayız. Başkanımızla birlikte bu kez kazanmak zorundayız. Her şey değişiyor. İzmir, Aydın, Muğla başkasının kalesiydi. Şimdi CHP'nin kalesi. Bu kaleleri Amasya'yı, Kırıkkale'yi ekleyeceğiz ve Aksaray'ımızı ekleyeceğiz, buna inanıyorum" açıklamasını yaptı.

 

"Aksaray'ımızın Sorunlarını 20 Yıldır Bu İli Yöneten AKP Zihniyeti Hala Anlamadı"

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise Aksaray'a liyakatli bir ismi aday gösterdiklerini belirterek, "Kendini yetiştirmiş, harita yüksek mühendisi olmuş, kent konusunda master yapmış, belediyeciliği en iyi uygulayabilecek bir arkadaşımızı CHP olarak Aksaray Belediye Başkan adayı gösterdik. Bunun kıymetini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Aksaray'ımızın sorunlarını 20 yıldır bu ili yöneten AKP zihniyeti hala anlamadı. Çünkü bu zihniyetin halktan yana değil ranttan yana siyaset yaptığını hepiniz biliyorsunuz. Bu seçim önümüzdeki yapılacak ilk genel seçimin provasıdır. Biz illerde ve ilçelerde iktidara sarı kart göstermek zorundayız" dedi.

 

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayları Tanıtıldı

Konuşmaların ardından CHP'nin yerel seçimler için göstereceği aday listesi tek tek okundu. Helvadere Belediye Başkan Adayı Süleyman Sevdi, Yeşiltepe Belediye Başkan Adayı Tahsin Çelik, Taşpınar Belediye Başkan Adayı İsmail Yılmaz, Bağlıkaya Belediye Başkan Adayı Ali Aydoğdu, Saratlı Belediye Başkan Adayı Zeki Türker, Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Ramazan Pala, Eskil Belediye Başkanı Adayı Resul Güç, Ortaköy Belediye Başkan Adayı Ramazan Balıkçı, Sultanhanı Belediye Başkan Adayı İsmail Söylemez, Eşmekaya Belediye Başkan Adayı Veli Bakıcı, Demirci Belediye Başkan Adayı Arif Ar, Gülpınar Belediye Başkan Adayı Yavuz Teğmen, Gülağaç Belediye Başkan Adayı Buğra Demir oldu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adım Adım 1. LigÖnceki Haber

Adım Adım 1. Lig

Başkan Koçak Duyurdu! Üreticiler, ÇKS İçin Yeni Kayıt YapabilecekSonraki Haber

Başkan Koçak Duyurdu! Üreticiler, ÇKS İç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar