5. Teknofest Roket Yarışmaları Heyecanı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5. Teknofest Roket Yarışmaları Heyecanı Başladı
ROKETSAN ve T3 Vakfı tarafından düzenlenen 5. TEKNOFEST Roket Yarışmaları Aksaray’da başladı. Festival, heyecanlı anlara sahne oldu.

 Aksaray Tuz Gölü Hisar Atış Alanı’nda başlayan 5. TEKNOFEST Roket Yarışmaları’na katılan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, stantları ziyaret etti. Lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışma öncesi öğrenciler, roketlerini kontrol ederek uçuşa hazırladı. 81 takım orta ve yüksek irtifa kategorilerinde yarışmaya başladı. Prof. Dr. Demir ile birlikte atış alanına gelen öğrenciler yaptıkları geri sayımın ardından roketlerini gökyüzüne fırlattı.

“Türkiye’de Değer Üstüne Değer Katmaya Devam Edecekler”

Gençlerin yarışmayla birlikte takım ruhunu oluşturup öğrendiklerini hayata geçirdiklerini belirten Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “’Ayakları yere basmayan festival’ dedik, gençlerimizi gördük gerçekten heyecandan uçuyorlar. Demek ki bu heyecan damarlara girince bir motivasyon sağlıyor. Bugün bu yarışmalarda kendini göstermek isteyen arkadaşlarımız yarın iş ortamında çeşitli buluşlarla teknolojik projelerle Türkiye’de değer üstüne değer katmaya devam edecekler. Onların getirecekleri heyecan, sağlayacakları başarılar önemli ve büyük anlamlar ifade ediyor. İnşallah bunlar ürüne dönüştükçe bugünleri iyi ki yaşamışız diyeceğiz. Buradaki gençlerin kapasitelerini görünce belli gençleri istihdam ediyorlar. İşe girişlerinde burada yaptıkları ve projede yaptıkları adımlar mutlaka hangi şirket olursa olsun değerlendirilecektir” açıklamalarında bulundu.

“Envanterimize Alıyor Olacağız”

Yerli makineli tüfek ile ilgili konuşan Başkan Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “En son 12.7 milimetre silahımızın gerek bir platform üzerinde atılan gerekse elle atılan denemesini yaptık. Atış adedi olarak yeni kabiliyetler kazandığını gördük. Tüfeğin kendi içinde dünyada yeni uygulanan teknolojilerin ve kabiliyetlerin entegre edildiğini gördük. Hızlı atım sayıları hayata geçti. Böylece hem platformlarda hem de taşınılabilir formatta Türkiye’nin daha önce dışarıdan almak durumunda kaldığı bu silahları da inşallah envanterimize alıyor olacağız.”

“Daha Büyük Alt Yapıyı Hayata Geçirdik”

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ise “5 yıldır buradaki heyecanımız giderek artıyor. 5 yılın sonunda da geldiğimiz nokta dünyadaki festivallerin çok üzerinde bir enerjiye sahiptir. Genç arkadaşlarımızın buradaki roket yarışlarıyla bilgi ve tecrübelerini artırdığı bir noktaya ulaştık. Bizler elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Bu yılki farklılığımız ilk defa radar izleme cihazlarıyla atışların daha başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için daha büyük alt yapıyı hayata geçirdik” ifadelerini kullandı. ROKETSAN’ın tasarladığı ‘Çakır’ isimli roketin geliştirme aşamasının devam ettiği bilgisini veren İkinci, “Hedefimiz sene sonunda bunu Akıncı İHA’dan atışını sağlamak. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza olağan gücümüzle devam ediyoruz. Çakır gerçekten çok büyük bir oyun değiştirici olacak. SİHA’ların vuruş menzilini 150 kilometreye kadar çıkararak stratejik bir platform haline gelmesini sağlayacak” diye konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karaüzüm, “Çalıştırdığınız Afganlılara Molayı Yasaklayarak Gizleyemezsiniz”Önceki Haber

Karaüzüm, “Çalıştırdığınız Afganlılara M...

Aksaray'ın GururuSonraki Haber

Aksaray'ın Gururu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar