50 Üreticiye 2 Bin 250 Adet Kaz Desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
50 Üreticiye 2 Bin 250 Adet Kaz Desteği
Vali Aydoğdu “Markalaşmak İçin Kaynak Da İnsan Gücü De Var”

Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin maddi destek sağladığı projede üreticileri destekleme projeleri çerçevesinde yüzde 75 hibe ile 50 üreticiye, 2 Bin 250 anaç kaz yavrusu dağıtıldı. Vali Aydoğdu “Markalaşma için hem gücümüz hem de insan kaynağımız var” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen Anaç Kaz Yavrusu Dağıtım Töreni’nde konuşan Vali Hamza Aydoğdu; “Üretim ülke ekonomisine katma değer sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Aksaray gerek jeopolitik konumu, gerekse tarım, turizm, sanayi ve iş gücü bakımından sahip olduğu potansiyel ile Türkiye’nin parmakla gösterilecek sayılı illerinden birisidir.  Bunu biz söylemiyoruz, resmi TÜİK verileri söylüyor. Türkiye genelinde 3 ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi bulunan tek ildir. Türk ve dünya markaları burada üretiliyor. Tarımın başkenti Aksaray olduğunu her zaman söylüyoruz. 9 ürünümüz tarım üretimde ilk 10 sırada yer alıyor. Bu yürütmekte olduğumuz proje ile kanatlı hayvan üretiminde de Türkiye’de ilk sıralara yükseleceğiz. Amacımız yeni alternatif üretimlerle, yeni istihdam alanları yaratmak. Şu an bizim en zayıf olduğumuz konu markalaşmak. Bunu bir şekilde tesisleşerek ve markalaşarak düzeltmemiz gerekiyor. Markalaşmak için hem gücümüz var hem de insan kaynağımız var. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederken, dağıtımını yaptığımız kazların Aksaraylı üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Markalı Merkez Olmak Hedefimiz”

Tarım Ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, “Bilindiği üzere Aksaray hayvansal üretim ve hayvan sayısına bakıldığında ilk 10 içerisinde yer almaktadır. Son yıllarda ilimizde kanatlı hayvan ve kaz yetiştiriciliği önemli bir mesafe kat etmiştir. Üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmak ve onları doğduğu yerde doyurmak adına müdürlüğümüzün, İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimizin destekleriyle %70 ve %100 hibeli kaz dağıtımlarını gerçekleştirmiştik. 2019 yılında Türkiye en büyük tek kaz kesimhanesi ilimiz organize sanayi bölgesinde müdürlüğümüz destekleriyle kuruldu. Şu an bu kaz kesimhanesinde yetiştirilen kazların etleri ve sakatatları başta Kayseri olmak üzere, ülkemizin her yerine gönderilmektedir. Kaz tüyleri ise İstanbul üzerinden Almanya’ya ihraç edilmektedir. Kaz yetiştiriciliğini arttırmak için 2014 yılında İl Özel İdaremiz destekleriyle 400 adet kaz 10 aileye tamamen hibe olarak verildi. 2019 yılında 103 ailemize Bin 545 adet %70 hibeli olarak kaz yavrusu verilmiştir. 2022 yılında ise %75 hibeli 50 üreticimize 45’şer adet olmak üzere toplamda ise 2 Bin 250 anaç kaz yavrusunun bugün ve yarın dağıtımı yapılacak. 8 yıl önce 10 bin adet kazımız bulunurken, şu anda 130 bin âdeti geçti. Amacımız son 5 yılda kaz sayımızı 250 bin âdete çıkararak kaz yetiştiriciliğinde markalı merkez bir il olmayı hedefliyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen de proje için Aksaray Valiliğine teşekkür etti.

“Geçimimizi Buradan Sağlayacağız”

Uzun zamandır kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen Esra Çelik, “Aksaray Valiliğimizin himayelerinde İl Özel İdaremiz ve İl Genel Meclisimizin maddi destekleriyle yapılan bu proje ile alternatif bir gelir kaynağı elde edeceğimize inanıyorum. Biz üreticiler olarak bu tür projelerle ilimizi ilerde kaz merkezi haline getireceğiz ve aynı zamanda geçimimizi bununla sağlayacağız. Bu imkânı sağlayan başta Valimiz Hamza Aydoğdu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uçak Sokağa Düştü 2 Kişi Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Uçak Sokağa Düştü 2 Kişi Hayatını Kaybet...

“Et Fiyatları Zamlardan Dolayı Arttı”Sonraki Haber

“Et Fiyatları Zamlardan Dolayı Arttı”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar