83 Bin Öğrenciyi Karne Heyecanı Sardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
83 Bin Öğrenciyi Karne Heyecanı Sardı
Aksaray’da Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan yaklaşık 83 bin öğrenici ve 6 bin 550 öğretmen karne ve yarıyıl tatili heyecanı yaşıyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zaman zaman sekteye uğrayan eğitim öğretim sürecinde 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitime bu kez sömestr nedeniyle ara veriliyor. Aksaray’da bulunan 83 bini aşkın öğrenci karne heyecanı yaşarken, öğrenciler 4 aylık eğitim sürecinin ardından 2 hafta tatil yapacak. Okullarda 1. Dönemin sona ermesiyle karnelerini alacak olan öğrencileri tatil heyecanı sardı. 4 Şubat'a kadar sürecek tatilin ardından öğrencilerin yüz yüze eğitimle okullarına gitmeyi sürdürecekleri kaydedildi. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatilini yapacak. Ayrıca Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun katılım ile yarın Mehmet Timur Sarrafoğlu okulunda karne dağıtım töreni düzenlenecek.

Son Ders Bugün

Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılı şubatından itibaren yaklaşık 1,5 yıllık ara verilen yüz yüze öğretim sonrası öğrenciler 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak eğitime başlayarak sınıflara dönmüştü. Birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başlamış ve 19 Kasım 2021 Cuma günü sona ermişti. Öğrenciler yarıyıl tatili öncesi son derslerine bugün girdi.

Öğretmenlerin ÖBA Seminerleri İsteğe Bağlı

Öğrencilerin karne sevinci yaşadığı bugünden itibaren öğretmenler ise isteğe bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Şubat'taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öğretmenlere seminerlerin uygulanacağı ÖBA’ya katılım isteğe bağlı olacak.  Seminerleri tamamlayan öğretmenlere "seminer katılım belgesi" MEBBİS hizmet içi eğitim modülünden e-sertifika olarak verilecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi ise 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak. Öğrencilerin ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de olarak belirlendi.  İkinci dönem karne heyecanı ise 17 Haziran 2022 Cuma günü yaşanacak.

“Yüz Yüze Eğitime Devam Edilecek”

Öte yandan tatile giren öğrencilere ikinci dönemde yüz yüze eğitimin devam edeceği müjdesi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi. Bakan Özer "İkinci dönemde de yüz yüze eğitim kesintisiz devam edecek" dedi. Ulusal bir gazeteye açıklama yapan Özer “Alınmış olan tüm kararları, harfiyen tüm okullarımızda, tüm öğretmenlerimizin kontrolünde başarılı bir şekilde yönettik. Bu sürecin en büyük başarı hikâyesi hiçbir gün ara vermeden yaklaşık 5 ay kesintisiz bir şekilde yüze eğitime devam edebilmek. Tabii buradaki en büyük avantaj öğretmenlerimizin aşı oranıydı. 1.5 yıl aradan sonra bir dönemi bu şekilde tamamlamak hakikaten büyük bir başarı. Öğretmenlerimizin aşılanma oranı, hem birinci doz hem ikinci hem de üçüncü doz Türkiye ortalamasının çok üzerinde seyretti. Aynı zamanda Kıta Avrupa'sında haftada 5 gün yüze eğitime devam eden çoğu ülkenin öğretmenlerin aşılanma oranının çok üzerinde gerçekleşti. İkinci dönemde de birinci dönemdeki gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrencisini Dövdüğü İçin Görevden Alınan Öğretmenin Yeni Görevi Belli OlduÖnceki Haber

Öğrencisini Dövdüğü İçin Görevden Alınan...

Kısa Bir Ara…Sonraki Haber

Kısa Bir Ara…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar