Aday Olduğu İçin Saldırıya Uğrayan Sendika Başkanı İstifa Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aday Olduğu İçin Saldırıya Uğrayan Sendika Başkanı İstifa Etti
Samsun'da kongrenin yapılacağı okulun bahçesinde, yeniden aday olduğu için bir grubun saldırısına uğrayan Türk Eğitim Sen İl Başkanı Levent Kuruoğlu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 14 Kasım Pazar günkü kongre öncesinde bir grup tarafından tekme tokat saldırıya uğradı. İstifa etmesi için uygulanan baskılara direnen ve yeniden başkan adayı olan Kuruoğlu bir açıklama yaparak sendikadan istifa ettiğini açıkladı.

Alın Teri Davasından Uzaklaştı

– Türk Eğitim Sen, son dönemde hâkim politik tavrın etkisiyle alın teri davasından uzaklaştığı görüntüsü, üyelerimizin bir çoğunda tepkiye sebep olmuştur. Zaman içinde ise politik iklimin tesiriyle şubeleri dizayn etmek üzere çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.

– Bu süreç, hayatları boyunca kendi kabiliyetleri ve üye takdiri ile seçim kazanamayacak grupların, fitneyle başka yapılardan destek alarak sendika yöneticisi olma heveslerini kabartmıştır. Türk Eğitim Sen Samsun 1 No’lu Şubenin 7. Olağan kongresi öncesinde seçilecek şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin dizayn edilme çabaları, şubemizin üyeleri arasında gerginliğe sebep olmuştur. Baskıların artması üzerine 137 şube delegesinin 100'ü kongreye gelmeme kararını yönetime bildirmiştir.

Genel Merkez Sessiz Kaldı

– Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini taşıyacaklardır.

– Sendikal anlayışımızda ortaya çıkan kırılmalar, demokratik yollarla seçimlerin bir çok şubede yapılamaması ve yaşananlar karşısında sendika genel merkezimizin sessizliği sebebiyle Türk Eğitim- Sen Samsun 1 No’lu Şube Başkanlığından ve Türk Eğitim Sen üyeliğinden istifa ediyorum. Haber Merkezi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kriz Büyüdü: Marketlerde Kota Sınırı GeldiÖnceki Haber

Kriz Büyüdü: Marketlerde Kota Sınırı Gel...

Ev Sahibi İle Tartışan Suriyeliler, İki Evi Ateşe VerdiSonraki Haber

Ev Sahibi İle Tartışan Suriyeliler, İki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar