Adli yıl açılışında başkan Toprak’tan “BAĞIMSIZ YARGI” vurgusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adli yıl açılışında başkan Toprak’tan “BAĞIMSIZ YARGI” vurgusu
2021-2022 Adli Yıl açılışı Koronavirüs tedbirleri kapsamında Aksaray Barosu tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ADLİ YIL AÇILIŞINDA BAŞKAN TOPRAK’TAN “BAĞIMSIZ YARGI” VURGUSU

2021-2022 ADLİ YILI BAŞLADI

 

2021-2022 Adli Yıl açılışı Koronavirüs tedbirleri kapsamında Aksaray Barosu tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Baro Başkanı Av. Ramazan Erhan Toprak 2021-2022 adli yıl açılış töreninde, “Bugün Adli Yıl Açılışı ama maalesef görüyorsunuz ki bugün, burada yargının kurucu unsurlarından yalnızca bağımsız savunma hazır. Artık adli yıl açılışlarında anayasal olarak en az yürütme kadar bağımsız olduğunu iddia ettiğimiz “Bağımsız Yargının” unsurları bir araya gelemiyorlar, getirilmiyorlar” vurgusunda bulundu.

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ramazan Erhan Toprak açılışta yaptığı açıklamada, “Düşmanları yurdumuzdan kesin olarak kovuşumuzun nişanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hemen ertesinde olduğumuz bu günde, sözlerime başlamadan önce, birileri  ağzına almaktan imtina etse de başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Onlara Yüce Türk Milleti’nin duaları yeter. Ruhları şad olsun. Yeni adli yılın vatanımıza, milletimize ve tüm hukuk camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, insan onuruna saygılı, içeride ve dışarıda tam bağımsız bir Türkiye özlemiyle devletimizin ve milletimizin adalet içinde ilelebet payidar olmasını temenni ediyorum” dedi. Yargı sisteminin ve adalet mekanizmasının sorunlarının birçoğunun olduğu gibi avukatlık mesleğinin sorunlarının birçoğunun kaynağının da politik olduğu, sorunların birçoğunun yargıya ve yargı özelinde savunmaya politik bakış açısından kaynaklandığı maalesef artık aşikâr hale gelmiştir” diyen Başkan Toprak, “Ne olduğu, neye hizmet ettiği belli olmayan çoklu baro sisteminin yürürlüğe konulması, siyasi partiler binlerce kişiyle kongrelerini gerçekleştirirken, pandemi bahanesi ile normlar hiyerarşisi ve kanunlar yok sayılarak genelgelerle baroların seçimlerinin  defalarca ve keyfi olarak ertelenmesi, hâkimlik savcılık teminatı hiçe sayılarak hoşa gitmeyen karar veren ya da işlem yapan hâkim-savcıların derhal yerlerinin değiştirilmesi, idare tarafından yargı kararlarının uygulanmaması, Adliyelerde kısıtlı alan uygulaması ile avukatların yani savunmanın dahi kendi işyeri olan adliyelerde giremeyeceği alanlar yaratılması bu politik bakış açısının en çarpıcı örneklerinden birkaçıdır” diye konuştu.

“Mesleğimiz Çok Büyük Tehlike Altındadır”

Mesleğimiz çok büyük tehlike altındadır diyen Toprak, “Meslektaşlarımızı çok daha ağır maddi sorunlar beklemektedir. Korkunç derecedeki sayı artışı neticesinde çok ağır maddi problemlerle boğuşmak zorunda bırakılarak dejenere edilen, itibarsızlaştırılan savunma makamının, özgürlük için, demokrasi için, adalet için hak ettiği yere gelmesi için her şeyden önce avukata ve avukatlığa yönelik politik bakış açısının değişmesi, eğitim-istihdam işbirliğinin derhal hayata geçirilerek fakülte sayısının azaltılarak ihtiyaç fazlası kontenjanların kapatılması gerekmektedir. Aksaray Barosu olarak, hak için, adalet için, vatandaşa hizmet için yıllarca dirsek çürütüp, kafa yoran meslektaşlarımızın ve mesleğimizin her zaman yanındayız. Meslektaşlarımızdan aldığımız güçle sorunlarımızın çözümü için tüm yetkili kişi ve kurumlarla görüşmeye ve istişareye açık olduğumuz gibi yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalara da en üst perdeden sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki törenin ardından Başkan Toprak ve avukatlar Aksaray Barosu Sosyal Tesis ve İdari Hizmet Binasında düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 metrelik çukura düşen atı itfaiye kurtardıÖnceki Haber

3 metrelik çukura düşen atı itfaiye kurt...

2020 yıllık gayrisafi yurt içi hasıla yüzde 1,8 arttıSonraki Haber

2020 yıllık gayrisafi yurt içi hasıla yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar