Afrika Toz Fırtınası Etkisini Gösterdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Toz Bulutunda 

Afrika üzerinden Türkiye’ye giren toz bulutları, Aksaray’ı etkisi altına aldı. Gökyüzünün toz bulutları ile kaplandığı kentte görüş mesafesi 15 metreye kadar düşerken, araçların üzeri tozla kaplandı.

AFAD ve Meteorolojinin günlerdir uyardığı toz bulutu ve fırtınanın etkisi altına giren Aksaray'da saatte 60 ile 90 kilometre hızla esen rüzgâr ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Sabahın erken saatlerinde şiddetini artırarak devam eden fırtına, Aksaray ve bölgesinde etkili olurken rüzgâr ve toz taşınımı nedeniyle birçok işyerinin tabelaları yerinden söküldü. Aşırı fırtınadan dolayı Adana-Aksaray güzergâhında E90 karayolunun yolu 13 kilometresinden itibaren Trafik Şube ekiplerince kontrollü araç geçişine izin verildi. Karayolunda fırtınadan dolayı görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düştü.

Kapıları Kapalı Tutun!

Fırtına ve toz taşınımı nedeniyle bölgedeki vatandaşlara yönelik mecbur olmadıkça dışarı çıkılmaması yönünde uyarıda bulunan uzmanlar, evdeyken de kapı ve pencerelerin mümkün olduğunca kapalı tutulması gerektiğini belirtti.

Fırtınada Dev Tabela Devrildi

Aşırı fırtınadan dolayı işyerinin önündeki totem reklam levhası devrilen Kamil Yüksel uzun zamandır böyle bir fırtına ile karşılaşmadıklarını belirterek “Bu tabelayı da geçen hafta bitirmiştik. Maalesef durum bu şekilde. Artık rüzgâr geçtikten sonra tabelamızı yeniden yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Toz Fırtınası Yeni Yapılan Hastanenin Dış Cephesini Uçurdu

Toz fırtınasının şiddetine 2018'de yapımı tamamlanarak hizmete açılan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni hizmet binasının dış cephesi de dayanamadı. Hastanenin dış cephesinde meydana gelen kopmalar korku dolu anlar yaşanmasına neden olurken, ölen ya da yaralanan olmaması sevindirdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer Esnafla İftarda BuluştuÖnceki Haber

Dinçer Esnafla İftarda Buluştu

Aksaray Gelecek Partisi’nin Yeni İl Başkanı Gafur Yıldız OlduSonraki Haber

Aksaray Gelecek Partisi’nin Yeni İl Başk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar