“Ahmet Yaşar Eşmekaya Anadolu Lisesi” Törenle Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Ahmet Yaşar Eşmekaya Anadolu Lisesi” Törenle Açıldı
İş İnsanı Ahmet Yaşar Eşmekaya tarafından, Aksaray’ın Eşmekaya Beldesine yaptırılan 12 derslik ve 182 öğrencinin eğitim göreceği Ahmet Yaşar Eşmekaya Anadolu Lisesi Vali Hamza Aydoğdu eşliğinde düzenlenen törenle eğitime açıldı.

Vali Aydoğdu, “Bu Hayırseverlik Örneği, Hiçbir Kültürde Ve Medeniyette Yoktur”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı konuşmasında; “Önemli olan her şey kayboldu, ancak değerli olanlar asla kaybolmayarak insanların hem zihninde hem de kalbinde yerini almaya devam ediyor.” İfadelerinde bulundu. Hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya' nın çocukların eğitim göreceği ve onların başarılarını taçlandıracak bir yapıt bıraktığını belirten Vali Aydoğdu; "Bu değerli bir yapıt ve kıyamete kadar bir anlam ifade edecek. Allah kendisinden razı olsun.

Bu hayırseverlik örneği, hiçbir kültürde, medeniyette yoktur. Eğitime verdiği desteğin yanı sıra merkezde bir trafik eğitim parkı yaptırdığını ifade ederek, çocuk trafik eğitim parkı yaklaşık 2,5-3 milyon liraya mal oluyor. Öğrencilerimiz ve çocuklarımız trafik eğitim parkında hem teorik eğitim, hem pratik eğitim alacaklar. Değerli hayırseverimiz sağlık alanında 5 tane 112 acil servis istasyonu yaptıracak. Vermek kolay gibi görünüyor ama gerçekten vermek, bir eser bırakmak öyle kolay olmuyor. Ben burada bütün öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz adına Aksaray'ın gurur günlerinden birini yaşadığımızı düşünüyorum. Huzurlarınızda Ahmet Yaşar Eşmekaya beyefendiye, bütün aile fertlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Eşmekaya, “İnsan Ne Kadar Uzaklaşırsa Uzaklaşsın Doğduğu Yer Özünde Hep Kalıyor”

 

İlkokulu Eşmekaya'da tamamladığını, yaşamında çok mutlu olduğu bir günü yine kendi memleketinde yaşadığın ifade eden iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya ise; “Sahibi olduğu şirketin birçok sosyal sorumluluk projesi üzerinde çalıştığını söyleyerek, “İnsan ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın doğduğu yer özünde hep kalıyor. Bu nedenle yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinde eğitim ve sağlık tesislerine verdiğimiz öneme binaen ilk eğitim binamızı kendi doğduğumuz yer olan, memleketimiz Eşmekaya’da başlatma imkânına kavuştuk. Allah bugün burayı da açmayı nasip etti. Hayırlı uğurlu olsun. Burada vatana, millete, bayrağına bağlı iyi insanlar, yarınlara dönük çalışmaları olan çocuklar yetiştirilecektir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekilli Cengiz Aydoğdu ve MHP Milletvekilli Ramazan Kaşlı’da yaptıkları konuşmalarında; iş insanı Eşmekaya’nın adını taşıyan Anadolu Lisesinin hayırlı olması dileğinde bulunarak bu anlamlı desteğinden dolayı Eşmekaya'ya teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Vali Hamza Aydoğdu, hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya’ya teşekkür belgesi takdim ederken, Ahmet Yaşar Eşmekaya Anadolu Lisesi açılışı Vali Aydoğdu, Milletvekilleri, Eşmekaya ailesi ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Ekipleri Kaçak Avcılara Göz AçtırmıyorÖnceki Haber

Jandarma Ekipleri Kaçak Avcılara Göz Açt...

Kırıkkale’de Düzenlenecek Bisiklet Turu Etkinlikleri İçin Geri Sayım BaşladıSonraki Haber

Kırıkkale’de Düzenlenecek Bisiklet Turu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar