Akaryakıt Alırken Depoyu Çakmakla Kontrol Etti Facianın Eşiğinden Dönüldü: 2 Yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’daki bir akaryakıt istasyonunda, müşterinin akaryakıt dolumu sırasında çakmağı yakması sonucu çıkan yangında, 2 kişi ağır yaralandı.  

 Olay, Büyük Bölcek Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, benzin dolumu sırasında bir müşterinin depo kontrolü amacıyla çakmak yakması sonucu yangın çıktı. Akaryakıt istasyonu çalışanları yangına ilk müdahaleyi yaparak, söndürdü. Durumu acil sağlık ekiplerine bildiren çalışanların ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Olayda akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan Mehmet Akbulut (27) ve müşterilerden Mustafa Akıl’ın (25) yaralandı. Yaralıların ilk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılırken, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Buradan Konya Şehir Hastanesine sevk edilen yaralılardan müşteri Mustafa Akıl’ın hayati tehlikesinin devam ettiği, istasyon çalışanı Mehmet Akbulut’un ise bacağında ve kollarında yanıklar olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“Yangın Eğitimi Alıyoruz”

Yaşanan olayı anlatan İstasyon vardiya şefi Muhammet Ergin, “Ben yakıt verirken, diğer pompadan bir bağrışma duydum. Soğukkanlı bir şekilde öncelikle alev alan arkadaşlarımızı söndürdük ardından pompayı ve alevlerin sıçradığı ATV aracı söndürdük. Yangını 12 saniyede kontrol altına aldık. Bu tip yangınlarla ilgili ayda 1 kere eğitim alıyoruz ve arkadaşlarımızı da bilgilendiriyoruz. Görüldüğü gibi 12 saniye gibi kısa bir sürece bir faciayı önledik. Şirket sahiplerimiz yangına hızlı bir şekilde müdahale yaptığımız için beni ödüllendirdi. Ödül için teşekkür ederim, önemli olan yangını kontrol altına almaktı” dedi.

“Yangın 12 Saniye Gibi Kısa Bir Sürede Söndürüldü”

Akaryakıt İstasyonu işletme sahibi Osman Yılmaz ise “Olay günü işletmemizde değildim. Kamera kayıtlarını incelediğimiz zaman gördüğümüz kadarıyla ATV sürücüsü yakıt aldığı sırada çakmak ile deponun orada bir ateşleme yapıyor onun sonucunda çıkan alevler nedeniyle hem kendisi yaralanıyor hem de pompa görevlisi yaralanıyor. İstasyonumuzdaki diğer arkadaşlarımızın soğukkanlılığı sayesinde hızlı bir şekilde müdahale ediliyor ve 12 saniye gibi kısa bir sürede yangın tamamen kontrol altına alınıyor. İstasyonumuzda ayda 1 sefer acil durumlarla ilgili personellerimize eğitim veriyoruz. Yangın tüplerinin periyodik kontrollerini yaptırıyoruz, basınçlarını sürekli kontrol ediyoruz. İş sağlığı ve güvenliği konusunda da sürekli dışarıdan eğitimlerimizi alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sigara, Telefon Ve Ateşle Oynamayın!”

Hastanede tedavisi süren akaryakıt istasyonu personelinin ayağında yanık olduğunu dile getiren Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Personelimizin durumunu hastane yetkililerinden aldığımız bilgilerle takip ediyoruz. Arkadaşımızla da sürekli temas halindeyiz. Üzücü bir olay oldu. Keşke böyle bir olay yaşanmasıydı. Akaryakıt istasyonlarında müşterilerimize özellikle telefonla oynamamalarını, sigara içmemelerini rica ediyoruz. Bu işletmeler çok tehlikeli olduğu için dikkat edilmesi lazım. Çok kısa bir sürede büyük felaketler yaşanabilir. ATV sürücüsü de Konya Şehir Hastanesi’nde tedavi altında. Olay anında gelen itfaiye ekiplerinin olay yerinde bulduğu bir çakmak var. İtfaiye raporu henüz elimize geçmedi. Savcılık soruşturmayı başlattı.” Haber: Kemal Onur Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enflasyon Rakamları AçıklandıÖnceki Haber

Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haklarında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 19 Kişi YakalandıSonraki Haber

Haklarında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar