Aksaray Emlak ve Otomotiv Sektöründe Bu İddiaları Konuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Emlak ve Otomotiv Sektöründe Bu İddiaları Konuşuyor
Aksaray'da emlak ve otomotiv sektöründe vurgun iddiaları ayyuka çıktı. Çok sayıda kişinin, kırdırma ticareti nedeniyle zarara uğradığı iddia edilirken, Aksaray'da emlak ve otomotiv sektörü üzerinden 1.2 milyar liralık vurgun yapıldığı öne sürüldü.

Son yıllarda Aksaray'da halk arasında kırdırma ya da bozdurma olarak bilinen emlak ve otomotiv sektöründe hızlanan alışveriş, iddia edilene göre beraberinde birçok iflası ya da dolandırıcılığı da arkasından getirdi.

 

Kredi Musluğu Kapatıldı, Kırdırma Ticaret Birçok Ocağı Söndürdü

Genel seçimler öncesi banka kredilerinin de bıçak gibi kesilmesinin üzerine başta Aksaray olmak üzere, Türkiye'nin birçok ilinde inşaat, emlak ve otomotiv sektörünün başı çektiği birçok alanda hizmet veren iş insanları, halk arasında kırdırma ya da bozdurma diye adlandırılan ticarete ağırlık verirken, bu ticarette dönen meblağların ödenememesi birçok emlakçı, otomotiv sektörü ve farklı sektörlerde çalışan iş insanlarını iflasa sürükledi ve sürüklemeye devam ediyor.

 

Aksaray Piyasasının 1.2 Milyar Liralık Zarara Uğradığı İddia Edildi

Piyasada nakit paranın olmaması üzerine özellikle otomotiv ve emlak sektöründe değerinin üstünde vadeli alışveriş ve ardından değerinin altında nakit para için bozdurulan ev ve otomobil işiyle uğraşanlar, hatır için ya da uzun vadede yüksek kazanç vaat ettikleri araç ve ev sahiplerine ödemelerini yapamadıkları ve bu durumun sadece Aksaray piyasasına yaklaşık 1.2 milyar liralık zarar verdiği iddia ediliyor.

 

İddiaya Göre 4 Şahıs Emlak ve Araç Piyasasından Paraları Uçurdu 

Aksaray sosyal medya hesaplarında ve birçok platformda Aksaray'ı terk ettiği iddia edilen emlakçılar ve başları dertte olduğu iddia edilen otomotiv sektörü ile ilgili birçok paylaşımlar yapılırken, Aksaray emlak ve otomotiv sektöründe iş yapan F.Y., E.G., M.A., R.D.'nin Aksaray emlak ve araç piyasasından yaklaşık 1.2 milyar TL vurgun yaptıkları öne sürüldü. 

 

Çok Sayıda Mağdurun Olduğu Konuşuluyor

İddialara göre bu şahıslar sadece emlak ve otomotiv değil, birçok değişik sektörde de ederinin üstünde fahiş fiyatlarla vadeli ticaret yaparak yine nakit paraya düşük fiyatlara satışlar yaptı. Vadeli satışlar nedeniyle birçok mağdurun olduğu da konuşuluyor. 

 

Mektup Yazarak İntihar Edeceğini Söylediği İddia Edildi

Kırdırma ticaret yaptığı öne sürülen F.Y.'nin yakın çevresine bir mesaj gönderdiği, bu mesaj içerisinde borçların karşılığında malının olduğu, ancak yakın dostlarının kendisine ihanet ettiği, itibarının zedelenmesinden dolayı da hayatına son vereceği yönünde ifadelerin yer aldığı iddia edildi. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yönetim, Transfer İçin Harekete Geçti 2. Lig İçin Çok Para LazımÖnceki Haber

Yönetim, Transfer İçin Harekete Geçti 2....

LGS Şampiyonu Aksaray'danSonraki Haber

LGS Şampiyonu Aksaray'dan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar