Aksaray ‘Nitelik’ Kazanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray ‘Nitelik’ Kazanıyor
Aksaray’da mesleki nitelik seferberliği yaşanıyor. Önceleri sadece Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve sınırlı sayıda olan kursların sayısı bugün artık yüzlerle ifade edilmeye başlandı.

Aksaray Belediyesi’nin yaktığı meşale, bugün merkez ilçeleri de aşarak Aksaray’ın birçok ilçesini de aydınlatmaya başladı. Belediyeleri de içine alan bu süreçte işsiz gençlerden ev hanımlarına varıncaya kadar binlerce insan açılan kurslarda hem meslek öğrendi, hem sanatsal becerisini gerçekleştirdi. Gençler, aldıkları mesleki eğitimle birlikte çok daha rahat iş bulabilme imkanına kavuşurken, ev hanımları ve genç kızlar ise, becerileriyle aile bütçelerine katkıda bulunmaya bile başladı.

Her Şey AKMEK Merkezi’nde Başladı

Aksaray’da Halk Eğitim Merkezi’nin dışında açılan mesleki kurslar için seferberlik, Aksaray Belediyesi’nin bünyesinde açılan AKMEK ile başladı. Dönemin belediye başkanının hizmete sunduğu bu merkezde kuaförlükten dikiş-nakışa, Ebru sanatına varıncaya kadar birçok alanda mesleki eğitim kursu açıldı. Bu kurslar her yıl binlerce mezun verirken, AKMEK adıyla çok daha geniş bir yelpazeye ulaştı. Aksaray merkezin dışında ilçelere de şube açan AKMEK, farklı sektörler için hem nitelikli işgücü üretti, hem de katma değer üretimine katkıda bulundu.

Gençler İçin Kurtuluş Fırsatı Oldu

Aksaray Belediyesi’nin mesleki eğitim kursları, Aksaray merkez ilçe belediyelerini de kıskandırdı. Türkiye İş Kurumu’nun da desteklerini alan belediyeler, gençler için birer kurtuluş kapısına dönüşürken, söz konusu eğitimlere bir de istihdam garantisi eklendi. Türkiye İş Kurumu’nca uygulanan program sayesinde işsiz gençler mesleki kabiliyete kavuşmakla kalmadı, aynı zamanda özel sektörde istihdam edilme fırsatı da yakaladı. Halen Aksaray’ın dört bir yanında açılmış olan ve binlerce kursiyerin katılımıyla sürdürülen mesleki eğitim kursları var. Haber: Ziya Koçak

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Alçay, “Yola Devam” DediÖnceki Haber

Başkan Alçay, “Yola Devam” Dedi

Gelin Altınlarla Kaçmak İsterken YakalandıSonraki Haber

Gelin Altınlarla Kaçmak İsterken Yakalan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar