“Aksaray Spor’da Her Alanda Mücadelede Yer Alacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aksaray Spor’da Her Alanda Mücadelede Yer Alacak”
<p>&nbsp;Aksaray Valiliği Kamu Kurum ve Kuruluşları Arası Valilik Kupası turnuvası Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu&rsquo;nun katıldığı t&ouml;ren ile başladı.</p>

29 Ekim’e kadar futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında kamu görevlisi sporcuların ter dökeceği Turnuvada kazananlar kupalarını Cumhuriyet Bayramı’nda alacak. Dağılgan Stadı’nda Vali Aydoğdu’nun ilk vuruşu ile başlayan turnuvalara futbol branşında 30 takım katıldı.

Vali Hamza Aydoğdu turnuva açılışında yaptığı konuşmada “Aksaray bu spor alanlarında başarılı bir il. Bizim burada milli sporcularımız var. Ulusal ligde 9 tane kulübümüz mücadele etmekte. Şimdi biliyorsunuz ki sporun hayatımızın içinde olması gerekiyor” dedi.

“Kamu kurumları arası bir turnuva düzenleyelim dedik ve bugün kurumlar arası turnuvalarımız başlıyor” diyen Vali Aydoğdu, “İnşallah biz burada ilk vuruşu yaparak turnuvayı başlatacağız ve daha sonra da final maçında bir araya geleceğiz. Birinci olanlara kupalarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vereceğiz. Bu takımların mücadeleleri şöyle güzel, pandemi süreci hepimizi bir şekilde eve hapsetti, maske ve mesafeyle yaşamaya mahkum etti. Bu duruma hepimiz alıştık. Bu tür etkinlerimizi artık yavaş yavaş sürdürmemiz gerekiyor. Şunu zamanla göreceksiniz spor anlamında, müsabakalar anlamında Aksaray her yerde mücadelenin olduğu, müsabakalar olduğu bir alana dönüşecek” ifadelerini kullandı.

“Yetenek Avcılarımız Var”

Aksaray’ın yetenek avcıları olduğunu hatırlatan Aydoğdu “Biliyorsunuz bizim yetenek avcılarımız var. Gençlik Spor’un hocalardan kurduğu bir komisyon. Aksaray’da böyle farklı alanlarda bin 200 çocuğumuz var.  Bu çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Hem ülke anlamında hem de alt yapı anlamında gördüğünüz gibi bizim hentbol takımımız, endüstri meslek lisesi takımımız gibi. Spor lisesi öğrencilerimiz hentbolda 1. Lig’de, Kuzeyboru Sultanlar Ligi’nde. Alttan bu çocukları yetiştirerek, Aksaray’ın değerlerini ortaya çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından Vali Hamza Aydoğdu santra vuruşunu yaparak turnuvayı başlattı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnce “Mülakat Varsa Liyakat Yoktur”Önceki Haber

İnce “Mülakat Varsa Liyakat Yoktur”

Öğreciler Ebayı SevdiSonraki Haber

Öğreciler Ebayı Sevdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar