Aksaray Su Sorununu Masaya Yatırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Su Sorununu Masaya Yatırdı
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Türkiye’de illere göre yağış ortalaması sıralamalarında Aksaray’ın en az yapış alan iller arasında 5. Sırada olduğunu hatırlatarak suya ihtiyacı az olan ürünlere verilen desteğin arttırılması gerektiğini söyledi. 

Bitkisel üretimde Türkiye’de 4. Sırada olan Aksaray’ın tarımsal potansiyeli, projeler, tarımsal destekler ile bitkisel üretim, sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenleyen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu su kaynaklarının giderek azaldığına dikkat çekti. 
“Üretmeyi Seviyoruz”
Aksaray’ın pandemi sürecinde üretimine devam eden bir il olarak üretmeyi sevdiğine dikkat çeken Vali Aydoğdu kentin tarımsal üretimde TÜİK verilerine göre 8 milyarlık katkı sağladığını ifade etti.  Vali Aydoğdu; “Son yıllarda Aksaray tarımsal üretim ve faaliyetlerde fark edilen bir il haline geldi. Bitkisel üretimde 4. Sırada bulunan kentin ilk onda 7 ürünü mevcut. Aksaray üretmeyi seviyor. Aksaray’ın tarım ve tarımsal ürünlerde çok büyük potansiyeli bulunuyor. Ancak üretimde olmazsa olmaz su konusunda haklı taleplerde çiftçilerimiz üreticilerimiz tarafından ifade ediliyor. Ne yapabiliriz bunu bu toplantıda bize yol haritası olacak şekilde belirleyeceğiz” dedi. 
“Üreticiye Bunu Anlatmalıyız”
Vali Aydoğdu; “Bölgede su kaynaklarının durumu ortada” diyerek “En az yağış alan iller arasındayız. Biz burada suya göre tarım uygulamalarını geliştirmeliyiz. Çiftçimize, üreticimize bunu anlatmamız lazım. Bölgeye dış havzalardan sağlanacak suyun gelmesini beklerken mevcut suyumuzu en verimli şekilde kullanmak için çiftçilerimizi bilgilendirmeli buna göre ürün ekimlerini teşvik etmeliyiz” uyarısında bulundu.  Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir düzenlenen toplantıda sorun ve ihtiyaçları bakanlık olarak da detaylı şekilde çalışacaklarını ifade edilen sorun ve ihtiyaçlarla ilgili gerekli çalışmalar hemen başlayacaklarını söyledi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İktidar Sürecini DeğerlendirdiÖnceki Haber

İktidar Sürecini Değerlendirdi

PROF. Sarı, Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına AtandıSonraki Haber

PROF. Sarı, Mimarlık Ve Tasarım Fakültes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar