Aksaray Trafiğine Can Suyu Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Trafiğine Can Suyu Geliyor
Aksaray Belediyesi, Kentin trafik sorununun çözülmesi amacıyla kent genelinde yaptıkları çalışmalara ek olarak sinyalizasyon sistemini yenileyeceklerini bildirdi. Ulaşım ağında sürdürülebilirliği sağlamak için yapılan yenilemelere ek olarak sinyalizasyon sisteminin uyarlanacağı ifade edildi.

Nüfus artışına bağlı olarak trafikte araç sayısının artması nedeniyle trafiğin düzenlenmesine yönelik adımlar attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “Biz yerel yönetimler olarak şehir içi trafiğinin düzenlenmesi için yeni yatırımlar yapıyoruz. Teknolojik imkânları kullanarak hazırladığımız yeni trafik yönetim sistemi ile sensörler ve yapay zekâyla şehir içi trafiğindeki söz konusu karmaşıklıkları önleyerek düzenleyeceğiz ve aynı zamanda da denetleyeceğiz. Yeni sistem de şehir ulaşım ağındaki trafik kontrol altında olacak” şeklinde konuştu.

“Akıllı Kavşak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi’nden Denetlenecek”

Yeni sistemin Ulaşım Master Planı’nda değerlendirilerek uygulamaya alındığını dile getiren Dinçer, “Belediyemiz tarafından şehrin farklı noktalarında yapılan trafik ölçümü sonucunda; 19 noktaya tam adaptif akıllı kavşak yapımı ve buna bağlı olarak  fiziki yapısı uygun olmayan kavşakların düzenleme çalışması, 12 noktada Değişken Mesaj Sistemi (DMS) yapımı, Şehrin muhtelif noktalarına ledli doluluk-boşluk oranını gösteren otopark yönlendirme levhaları montajı, toplu ulaşımda yoğun çalışan otobüs duraklarımıza otobüs hareket saatleriyle alakalı led TV takılması belirlendi. Bu tespitler sonucunda hayata geçirilecek uygulamalar ile trafik düzenlenecek ve şehir içinde rahat bir ulaşım sağlanmış olunacak. Tüm bu düzenlemeleri ise Akıllı Kavşak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi ile tek noktadan takip edeceğiz” diyerek yapılacak çalışmaları aktardı.

“Akıllı Uygulama Telefonda Takip Edilecek”

Uygulamaların hayata geçirilmesinin ardından dijital uygulama ile takibin vatandaş tarafından da gerçekleştirileceğini dile getiren Dinçer, “Akıllı telefon aplikasyon uygulaması ile akıllı kart işlemleri, kullanılacak olan otobüsün nerede olduğunun takibi, trafik yoğunluk haritası, otopark yönlendirme vb. içerikler ve işlemler telefon üzerinden yapılabilecek. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak uygulama, bireylerin planlı hareket etmesini sağlayarak günlük hayatlarını düzenlemelerine yardımcı olacak” açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da "Kimse Sokakta Kalmasın"Önceki Haber

Aksaray'da "Kimse Sokakta Kalmasın"

33 Öğrenciye İcazet Belgeleri VerildiSonraki Haber

33 Öğrenciye İcazet Belgeleri Verildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar