Aksaray YKS'de Başarıyı Yükseltti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray YKS'de Başarıyı Yükseltti
Türkiye genelinde YKS 2021 (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) üzerine yapılan bir analizde Aksaray’ın başarı ortalamasının yükseldiği ortaya çıktı. YKS 2021 başarı ortalaması yükselen iller sıralamasında 6. Sırada yer aldı.

Pandemi sürecinde öğrencilere eğitim desteği verilmesi için projeler hazırlayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun, kent genelinde yürüttüğü eğitim politikasının meyvelerini verdiği görüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevinden Aksaray’a Vali olarak atanan Hamza Aydoğdu’nun eğitim alanında geliştirdiği projelerin öğrencilerin başarısını olumlu yönde etkilediği ifade edildi.

Aksaray. 6. Sırada

Aksaray’da pandemi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere sağladığı imkânlar yanında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon marifetiyle kaynak kitap ve alanında uzman öğretmenlerin hazırladığı deneme sınavlarının sunulmasının sağladığı desteğin sıralamaya katkısı olduğu ifade edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada “YKS 2021 başarı ortalaması yükselen iller ile ilgili yapılan bir analiz çalışmasında Aksaray ilk on içerisindeki iller sıralamasında 6. Olarak bu alanda gösterilen ilgi ve çabaların sonucu olarak başarı grafiğini yükseltti. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) yayımlanan Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporunda, sınava giren adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamalarına göre dağılımı yapıldı. Sınava giren tüm adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamasında, Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Denizli ve Bursa en başarılı iller oldu. Aksaray; Bursa’nın ardından 531 bin 271 ortalama ile ilk on il içinde 6. Sırada yer aldı. Aksaray’ı sırasıyla 533 bin 283 ortalama ile Niğde, 533 bin 293 ortalama ile Kayseri, 533 bin 481 ortalama ile Konya, 537 bin 192 ortalama ile Malatya izledi” ifadelerine yer verildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Facebook Kullanıcı Sayısı 3 Milyona YaklaştıÖnceki Haber

Facebook Kullanıcı Sayısı 3 Milyona Yakl...

MEDAŞ Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiSonraki Haber

MEDAŞ Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar