Aksaray’a Büyük Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’a Büyük Yatırım
Aksaray’a yapılan son dönemlerin en büyük yatırımlar arasında gösterilen, 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen LC Wakiki’nin Aksaray Organize Sanayi Bölgesindeki yeni lojistik merkezinin temel atma töreni gerçekleşti.

Aksaray’ın geleceğine yön verecek yatırımlar için yapılan çalışmalar arasında yer alan LC Wakiki’nin yeni lojistik merkezinin temel atma törenine Vali Hamza Aydoğdu, LC Wakiki Mağazacılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer ile siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Hamza Aydoğdu, “Aksaray, jeopolitik konumu, çalışan insan gücü ve gelecek vaad eden yatırım potansiyeli bakımından İç Anadolu'nun parlayan yıldızı ve gözbebeğidir diyerek  “Bu ifade, gelişi güzel söylenen, afaki bir cümle değildir.  Birazdan zikredeceğim rakam ve istatistikî veriler, Türkiye ekonomisindeki yerimizi çok net ortaya koyacaktır. Aksaray OSB köklü bir kurum kimliğine sahiptir.1987 yılında kurulumu başlamış, 1991 yılında Bölge Müdürlüğü Kurum yapısına kavuşmuştur. Yıllardır, “Global Üretimden Haberdar Olan Ve Milli Üretimi Koruyan” parolasıyla başarılı faaliyetler göstermektedir. OSB'nin birinci ve ikinci kısım faaliyet alanlarının bütün altyapı ikmal çalışmaları tamamlanmış ve 573 yatırımcımız, sorunsuz bir şekilde üretimlerine devam etmektedirler. Ayrıca Aksaray İli, 1998 yılı içerisinde Kalkınmada 1.Derecede Öncelikli iller arasında yer alarak bu önceliklerin vermiş olduğu avantajların yanı sıra ülkemizin hızla büyümesine paralel olarak 5084 Sayılı Teşvik Kanunu ve yeni çıkarılan Bölgesel Teşvik Kanunu kapsamında Aksaray OSB 5. bölgede yerini almıştır” ifadelerini kullandı.

“Göç Konusunda Cazibe Merkeziyiz”

Aksaray’ın göç konusunda cazibe merkezi haline geldiğini, sanayi ve ekonomisiyle birlikte hızla ilerlediğini ifade eden Vali Aydoğdu “Aksaray OSB parsellerine olan yoğun ilgiden dolayı 3. Genişleme Alanı tahsis çalışmaları başlatılmıştır. Altyapı projeleri tamamlandı. İhaleler yapıldı. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bölgemizde bulunan 575 sanayi üretim parselinin 556'sı tahsis edilmiş ve 553 firma üretim yapmaktadır. %98'lik doluluk oranı ile çalışıyoruz. Bu inanılmaz bir oran. Hali hazırda, on iki bin vatandaşımız buralarda çalışıp evine ekmek götürmektedir. Aksaray’a olan talep bellidir ve her geçen gün artmaktadır.  Orta Anadolu'nun lojistik merkezi olma yolunda büyük adımlar atıyoruz. Bütün bunları da denize kıyımız, hava limanımız ve demiryolu ağımız olmadan yapıyoruz. Ancak, Türkiye'nin tam ortasındayız. Her yere yakınız. Değerlendirilmeyi bekleyen çok büyük bir potansiyele sahibiz” şeklinde konuştu.

“Dünya’nın Tedarik Zinciri Olacak”

Daha sonra konuşma yapan LC Wakiki Mağazacılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer, ise “Bugün hem ülkemize hem de Aksaray’a belli bir istihdam yaratma şevki ile tüm toplumumuza katkı sağlayacağına; ekonomimize katkı sağlayacağına yürekten inandığımız burada altyapı çalışmalarına yaklaşık bitirdiğimiz bütün bu  gördüğümüz 530 dönüm alanda 210 bin birinci fazı olarak 210 bin metrekare inşaat alanında hem ülkemize hem de Mersin başta olmak üzere orayı kullanmak üzere lojistik aktarım merkezi olarak tüm dünya hinterlandına tedarik zinciri yapan çok temel bir üs olmak üzere Aksaray yatırımımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Celil Acar


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İkamet  Hırsızı 3 Şahıs TutuklandıÖnceki Haber

İkamet  Hırsızı 3 Şahıs Tutuklandı

68 Aksaray BLD. Adını 5. Tura YazdırdıSonraki Haber

68 Aksaray BLD. Adını 5. Tura Yazdırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar