Aksaray’da 2 Bin 500 Kişiye İstihdam Olanağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu POMEM Mezuniyet Töreni öncesi yaptığı basın açıklaması ile Aksaray’da yapılacak yatırımları anlattı.

Vali Aydoğdu Aksaray’da dünya tekstil devi Lacoste ve güneş paneli üreticisi Eren Holdin’in kentte 2 bin 500 kişilik istihdam sağlayacağı yatırımlar yapacağını duyurdu.

Aksaray Sultanhanı OSB’nin mayıs ayında Alt Teşvik bölgesine alınmasının ardından bölgeye yapılması kesinleşen yatırımları. Anlatan Vali Aydoğdu Eren Holding bünyesinde bulunan Eren Enerjinin toplam 1500 kişiye istihdam sağlayacak elektrik üreten güneş panellerinin hücre üretiminin yanı sıra dünyaca ünlü Fransız Lacoste giyim firmasının tekstil ve ayakkabı üretimini 1000 kişilik istihdamla Sultanhanı OSB’de toplam 310 bin metrekare alanda kurulacak fabrikalarda gerçekleştireceğini bildirdi.

“Mutluluğu Hayal Ediyoruz”

Vali Aydoğdu, 3 ilçede yeni kurulan organize sanayi bölgelerinin 6. bölge yatırım teşvik imkanları ile yatırımcılara önemli ayrıcalıklar sunduğunu, bu nedenle toplam sanayi parsellerinin çok üzerinde yatırımcının arsa tahsisi için talepte bulunduğunu söyleyerek “Model üreten bir Aksaray için bütüncül bir kalkınma anlayışıyla hareket ediyoruz. Özellikle gençlerimizin iş arama sürecinde alternatif ve yeni istihdam alanları oluşturuyoruz. Aksaray olarak yatırımcılarımız için tam bir cazibe merkeziyiz. Burada yapılacak yatırımlar ve ortaya konacak modellerin zaman içinde yaygınlaşması için birlik ve beraberliği önemsiyoruz. Gençler; bugün yatırımcıların ilimizi tercih etmesindeki mutluluğumuzun temel kaynağı sizlersiniz. Buralarda istihdam olanaklarının oluşması demek refah düzeyinin de yükselmesini beraberinde getirecek. Biz, Aksaray olarak kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör iş birliklerini güçlü bir şekilde sürdürerek yolumuza devam ediyoruz. Yıllar sonrasında yolumuz Sultanhanı’na düştüğünde bir fabrikadan çok ilçemizin sosyo – ekonomik gelişiminde oluşan değişimi gördüğümüzde hissedeceğimiz mutluluğu hayal ediyoruz. Değişen bir Aksaray için yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Aydoğdu ikinci yatırım kararını ‘Dünyanın en meşhur timsahı Aksaray’ı seçti’ sözü ile ifade etti.

“Hayırlı Olsun!”

İş insanı Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren de yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Eren “Sayın Valimiz Aksaray’ın potansiyelini bizlere anlatarak bizi Aksaray’ı görmeye davet etmişti. Bizde bu manada kentin jeopolitik konumu, sunduğu imkânları yerinde gördük. Yapacağımız yatırımların kente hayırlı olmasını diliyorum. İki yeni yatırımımız yılsonu itibariyle başlatmayı planlıyoruz. 350 milyon dolar yatırım bedeli olarak öngördüğümüz projelerimizi kısa sürede de tamamlayıp Aksaray Sultanhanı OSB’de üretime geçmek istiyoruz’ diye konuştu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Piyasada Resesyon Endişesi İle Risk İştahı DüşükÖnceki Haber

Piyasada Resesyon Endişesi İle Risk İşta...

Ülkemizin Ekonomisi Çökmüş DurumdaSonraki Haber

Ülkemizin Ekonomisi Çökmüş Durumda

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar