Aksaray’da aşıya dair soru işareti kalmadı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da aşıya dair soru işareti kalmadı!
Koronavirüsle mücadelede kararlı adımlar atan Aksaray Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğünü görevlendirerek mobil aşı kampanyası başlattı.

  Kentin 3’te ikisinin aşılandığı aşı kampanyasında mobil aşı timleri vatandaşın ayağına giderek aşılamaları gerçekleştirdi. Şehrin tamamında aşılama seferberliği başlatan Aksaray Valisi Aydoğdu “Şu anda Aksaray’da aşı olma ile ilgili zihinlerde hiçbir soru işareti kalmadı. Sağlık çalışanlarımız, aile hekimlerimiz her yerde vatandaşlarımızın sırası geldiğinde gidip aşılarını vurabilirler” dedi.

Aksaray Organize sanayi bölgesinde yapılan aşılama çalışmalarında 12 bin 700 çalışana aşılamanın hızlı bir şekilde tamamlanması için çabalayan aşı timleri yaklaşık 420 bin nüfuslu Aksaray’da günlük 2 bin 500 aşı ile rekor kırmayı sürdürüyor.

“Aşıya İlgi Yüksek”

Vali Hamza Aydoğdu, “Aksaray’da aşılama çok iyi gidiyor. Biliyorsunuz bir günde 2 bin 600’ün üzerinde Sağlık Müdürlüğümüz aşı yaptı. Biz aile hekimlerimizle birlikte bir toplantı yaptık bundan önce. Aşı vurmada Aksaray aslında ortalamaların üzerindeydi, bir ara ortalamanın altına düştü. Ama Sağlık Bakanlığımızın görsel olarak yayınladığı aşının mutlaka olunması gerektiği çalışmalar, görseller, telkinler ve paylaşımlardan sonra Aksaray’da da çok ciddi anlamda vatandaşlarımız aşıya ilgi gösterdi” diye konuştu.

“Vakalar Sıfırlanacak”

“Şu anda Aksaray’da aşı olma ile ilgili zihinlerde hiçbir soru işareti kalmadı” vurgusunda bulunan Vali Aydoğdu “Sağlık çalışanlarımız, aile hekimlerimiz her yerde vatandaşlarımızın sırası geldiğinde gidip aşılarını vurabilirler. Biz zaten vaka sayısında da gerçekte çok çok azaldı vakalarımız. İnşallah en kısa sürede maviyi de göreceğiz. Vaka sayıları da sıfıra düşmüş olacak. Bu anlamda da Aksaray üzerine düşeni en güzel şekilde yaptı. Şu anda biz yaklaşık olarak Aksaray nüfusunun 3’te 2’sine yakınını aşılamış olduk. Bu hızla gidersek tamamını da yani zaten Sağlık Bakanımız her gün bununla ilgili bir bilgilendirme yapıyor. Bu bilgilendirmenin sonucunda da kısa sürede Aksaray’ın tamamını aşılamış olacağız” ifadelerini kullandı. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇKS kaydı için son gün 30 HaziranÖnceki Haber

ÇKS kaydı için son gün 30 Haziran

Selime katedrali turistleri ağırlıyorSonraki Haber

Selime katedrali turistleri ağırlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar