Aksaray’da Bir İlk! “İzsiz Ameliyat” Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Bir İlk! “İzsiz Ameliyat” Yapıldı
Aksaray'da sağlık alanında bir ilk yaşandı. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Koray Görkem Saçıntı, ilk kez izsiz VNOTES yöntemi ile Vajinal Laparoskopi ameliyatı gerçekleştirdi.

 Normal kapalı ameliyatlara göre çok daha üstün olan vNOTES yöntemi ile hastaların kesik olmadan sağlığına kavuşmasını sağlayan bu yöntemle, açık ameliyatlara göre çok daha kolay tedavi gerçekleşiyor.

"Aksaray'da İlk Defa Gerçekleştirdik"

Aksaray’da ilk kez izsiz ameliyat gerçekleştiren Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Koray Görkem Saçıntı, "Aksaray’da ilk defa vNOTES yöntemi ile ameliyat gerçekleştirdik. VNOTES vajinal yoldan Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran iki kadın hastaya, Aksaray’da ilk kez uygulanan vNOTES yöntemi ile ameliyat yapıldı. vNOTES, dünyada ve ülkemizde sadece belirli merkezlerde uygulanan cerrahideki en güncel ve teknolojik yöntemlerden biri. VNOTES (izsiz cerrahi) yöntemi hastada daha az iz kalıyor, daha az kanama oluyor ve daha az ağrı oluyor. Dünyadaki en güncel teknoloji vNOTES ile artık aşağıdan bir kapalı ameliyat yapıyoruz. Bizim geleneksel karından yaptığımız ameliyatlara göre daha üstün ve hastamıza ameliyat sonrası hiçbir ağrı kesici vermedik ve ağrı hissetmedi. Ameliyat tipine göre değişebilir ama karnında hiçbir iz yok. Hastamızın günlük hayatına dönüş hızı yüksek" dedi.

"Hastalarda Ameliyattan Sonra Ağrı Kesici Dahi Gerekmiyor"

Ameliyat sonrasında bir ağrı kesiciye dahi ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Dr. Saçıntı, "Hastalar daha az ağrı duyuyor ve birçoğunda ameliyattan sonra ağrı kesici dahi gerekmiyor. Günlük yaşamlarına daha kısa sürede geri dönüyorlar. Hastaların karnında hiçbir iz olmaması nedeniyle, karından yapılan kapalı ameliyatlara göre daha iyi kozmetik sonuçlar sunmaktadır. Hasta memnuniyet oranları çok daha yüksektir. Rahim alma, rahim sarkması, tüp alma, tüp bağlama, dış gebelik ameliyatı, yumurtalık kisti ameliyatları ve bazı miyom alma ameliyatları vNOTES yöntemi ile yapılabilir" ifadelerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti'nin İftar Öncesi Çat Kapı Ziyaretleri Devam EdiyorÖnceki Haber

Ak Parti'nin İftar Öncesi Çat Kapı Ziyar...

Canlı Hayvan Ticareti Yapanlar Dikkat!Sonraki Haber

Canlı Hayvan Ticareti Yapanlar Dikkat!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar