Aksaray’da Buğday Rekoltesinde Yüzde 30’luk Artış Beklentisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Buğday Rekoltesinde Yüzde 30’luk Artış Beklentisi
Ekim ve kasım aylarında toprakla buluşan buğday tohumları, filizlenip boy verdi.

Aksaray’da buğday ve arpa ekili tarlalarda yeşeren ekinler, bu yılın hasat verimliğinde beklentiyi yükseltti. 

Türkiye’de buğday ve arpa üretiminde dördüncü sırada yer alan Aksaray’da bu yıl üreticinin yüzü gülüyor. 

Ülke genelinde hububat üretimiyle ön plana çıkan Aksaray’da bu yıl aralıklı olarak etkili olan bahar yağmurları,  hasadı yaklaşan buğdayın gelişimini hızlandırdı. Beklenen bahar yağmurlarının toprağa düşmesi ve uygun hava şartları ile tarlalarda sağlıklı bir şekilde filizlenen ve boy veren buğdayda bu yıl geçen seneye göre yüzde 30’luk artış bekleniyor.

 

TÜİK Verilerine Göre 2022 Yılında İl Genelinde 277 Bin Ton Buğday Üretimi Yapan Çiftçiler Bu Sene Yaklaşık 360 Bin Ton Buğday Rekoltesi Bekliyor 

Aksaray buğday üretiminde her yıl verimliliği ve rekolteyi arttırıyor. TÜİK verilerine göre Aksaray’da geçen yıl 277 bin ton buğday rekoltesi elde edildi.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkalığından edilen bilgilere göre; Aksaray’da geçen yıl hem verimde hem de rekoltede iyi bir hasat elde edilen buğday üretiminde bu yılda yüzde 30’luk artışla yaklaşık 360 bin ton buğday rekoltesi bekleniyor.

Aksaray’ın iklim şartlarına göre buğday türleri arasında en çok ekmeklik ve makarnalık buğday ekimi yapılıyor. Ekim ve kasım aylarında toprakla buluşturulan buğdayların hasadı haziran ayı sonunda başlıyor. 

Ülke genelinde hububat üretiminde dördüncü sırada olan Aksaray’da bu yıl aralıklı olarak etkili olan bahar yağmurları hasadı yaklaşan buğdayın gelişimini hızlandırırken,  hasat dönemi için dekar verimi ve rekoltede beklentiyi yükseltti. Buğday ve arpa ekimi yapan çiftçiler, yağışlarla sağlıklı bir şekilde filizlenen ve boy veren ekinlerin gelişiminden oldukça memnun. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk, “Milliyetçi Yürekler, Pkk’ya Lanet Okumayanlarla Bir Olmaz"Önceki Haber

Başkan Aktürk, “Milliyetçi Yürekler, Pkk...

İşte Okulların Kapanacağı TarihSonraki Haber

İşte Okulların Kapanacağı Tarih

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar