Aksaray'da O İlçe Ve Beldede Seçim Yenilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da O İlçe Ve Beldede Seçim Yenilenecek
31 Mart Mahalle İdareler Seçimlerinde sonuçları tartışma yaratan Güzelyurt ilçesi ve Sağlık kasabasında seçimler yenilecek.

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri tamamlandı ancak siyasi partilerin itiraz süreçlerine geçildi. Güzelyurt ilçesinde iddialı partiler AK Parti, İYİ Parti ve MHP arasındaki oy farklarının birbirine çok yakın olması, hatta AK Parti ile İYİ Parti arasında bir oy fark ile İYİ Parti Güzelyurt ilçesi Belediye Başkan Adayı Hazim Turan'ın Güzelyurt İlçe Belediye Başkanlığını kazanmasını açıklamasının ardından AK Parti ve MHP'nin itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesi konusunda karar verdi.

Yine bir oy farkla Aksaray merkeze bağlı Sağlık kasabasında 31 Mart akşamı yapılan seçimlerin ardından oy sayma işlemi yapılmış, yapılan oy sayma işlemlerinde MHP Sağlık Kasabası Belediye Başkan Adayı Abdullah Tosun ilk oy sayımında 3 oy farkla seçimi kazandığını ilan etmişti. Ardından itirazlar sonunda yapılan sayımlarla, bir oy farkla AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Yiğit'in kazandığı gündeme gelmişti. Sağlık kasabasında 3 defa yapılan oy sayımlarında her iki tarafa belediye başkanlığının gidip gelmesinin ardından ilçe seçimi kuruluna itiraz eden taraflar, yapılan incelemelerin ardından seçimin yeniden yapılması kararının Cuma günü netleşeceği öğrenildi.

Aksaray Güzelyurt ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde yapılan oy verme işleminin ardından İYİ Parti Güzelyurt ilçesi Belediye Başkan Adayı Hazim Turan 549, AK Parti Güzelyurt Belediye Başkan Adayı mevcut Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu 548 oy, MHP Belediye Başkan Adayı Sadullah Er ise 537 oy almıştı.

Her iki belediyede de yapılan sayımların ardından AK Parti ve MHP'nin Merkez Seçim Kuruluna itirazlarının ardından Merkez Seçim Kurulu Güzelyurt ilçesi ve Sağlık beldesinde Haziran ayının ilk haftası seçimlerin yenilenmesi kararını alarak seçim kuruluna gönderdiği edinilen bilgiler arasında yer alıyor. 

"Seçimler Büyük Olasılıkla Yenilenecek"

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Güzelyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hazim Turan, "Seçimler büyük bir olasılıkla yenilenecek ama biz kendimizden eminiz. Yenilenecek seçimde fark atarak sandıktan çıkacağımıza inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk de konuyla ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamada, "2 tane avukatımız konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Muhtemelen seçimler yenilenecek gibi görünüyor. 31 Mart yerel seçimlerine giderken eşitlik ya da itirazlar sonucu mahkemenin almış olduğu 6 ay olan Haziran ayında seçimlerin yeniden yapılması kararı da zaten öncesinden alınmış idi" ifadesine yer verdi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Husumetlisiyle Yaptığı Tartışma Canına Mâl OlduÖnceki Haber

Husumetlisiyle Yaptığı Tartışma Canına M...

Otomobil, Motora Çarptı: 3 Çocuk YaralıSonraki Haber

Otomobil, Motora Çarptı: 3 Çocuk Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar