Aksaray’da Taksi Ücretlerine Zam Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da taksi ücretlerine zam geldi. Taksimetre açılış ücreti 10 liradan 15 liraya, indi bindi kısa mesafe 40 liradan 60 liraya yükseldi. Konuyla ilgili konuşan taksici Çapan Öztürk, "Vatandaş haklı olarak taksiye bindiği zaman bunun pahalı olduğunu söylüyor kendi durumlarına göre haklılar ama yakıt fiyatları, bir aracın bakımları özellikle taksici arkadaşlar bilirler ki her yıl yapılır bu taksilerin bakımları, her yıl muayeneye girer ve her ay periyodik bakımları vardır" dedi.

 Artan maliyetler, Aksaray'da taksileri de vurdu. Taksi ücretlerine zam yapıldı. Taksici Çapan Öztürk, "3 yıldır taksicilik yapıyorum. Taksimetrelerimize zam geldi. Açılışlarımız 15 TL'den başlıyor, indi bindi kısa mesafe 60 lira olarak ön görüldü. Bundan dolayı bir müşteri bindiği zaman en kısa mesafe 60 lira ödeyecek. Genel olarak farklılıklar arz ediyor, durağına göre kişilerin ekonomik durumlarına göre. Fakat benim değerlendirmem tabi önceki yıllara göre müşteri potansiyelinin daha düşük olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaş Haklı Olarak Pahalı Olduğunu Söylüyor

Öztürk, vatandaşların taksiye olan isteğinin azaldığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu: "Yakıt bir ara 30 liraya kadar yükselmişti, o zaman hakikaten durum çok sıkıntılıydı. Ama en son taksimetre ayarı kısa mesafe indi bindi ücretinden sonra mazot bu şekilde stabil kalırsa kurtarır gibi gözüküyor ama tabi duruma bağlı. Vatandaş haklı olarak taksiye bindiği zaman bunun pahalı olduğunu söylüyor. Kendi durumlarına göre haklılar ama yakıt fiyatları, bir aracın bakımları özellikle taksici arkadaşlar bilirler ki her yıl yapılır bu taksilerin bakımları, her yıl muayeneye girer ve her ay periyodik bakımları vardır. Sanayi masrafı da çok yüksek dolayısıyla bakımları maliyetleri yüksek.

Taksicilik Mesai Harcarsanız Sizi Geçindirebilir

Önceden kahve işletiyordum, esnaflık yaptım başka işler de yaptım sonunda taksiciliğe döndüm. Bir tane durağım vardı almıştım pandemi dönemi başladığında, işler iyi gitmiyordu. Para kazanamıyorduk bari durdukça zarar etmeyelim taksicilik iyi gibi gelmişti. İş olduğu sürece memnunum. Tüm sektörlerde bir durgunluk olduğunu düşünüyorum enflasyondan dolayı. Mesai harcarsanız sizi geçindirebilir bir asgari ücret düzeyinde, biraz yukarısında da kazanabilirsiniz ama yerine göre değişir.” Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Küçükbaş Hayvan Hırsızları Ankara'da Yakayı Ele VerdiÖnceki Haber

Küçükbaş Hayvan Hırsızları Ankara'da Yak...

Aksaray'da Uyuşturucuya Geçit YokSonraki Haber

Aksaray'da Uyuşturucuya Geçit Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar