Aksaray’da Telefon Dolandırıcılarının Tacizleri Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da Telefon Dolandırıcılarının Tacizleri Arttı
Her gün tuzaklarına yeni dolandırıcılık senaryoları ekleyen telefon dolandırıcılarının hedefinde olan Aksaraylı vatandaşlar, telefonla yapılan dolandırıcılık aramalarının taciz boyutunda artış gösterdiğinden dert yandı.

Her gün tuzaklarına yeni dolandırıcılık senaryoları ekleyen telefon dolandırıcılarının hedefinde olan Aksaraylı vatandaşlar, telefonla yapılan dolandırıcılık aramalarının taciz boyutunda artış gösterdiğinden dert yandı.

Her türlü önleme ve uyarıya rağmen Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray'da da telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık olayları her geçen gün artıyor. 

Telefon üzerinden arama yaparak yeni yöntem ve taktiklerle vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar yılmıyor.

Aksaray'da vatandaşlar, son günlerde farklı GSM firmalarının isimlerini kullanarak kendilerini müşteri temsilcisi gibi arayan kişilerin kendilerini tuzağa düşürmeye çalıştıklarını iddia etti.

Gazetemize başvurarak şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, GSM hat kampanyaları üzerinden farklı bahanelerle arandıklarını ve kişisel bilgiler üzerinden dolandırılmaya çalıştıklarını söylüyorlar. Kendilerini telefonla arayan müşteri temsilcilerinin telefon dolandırıcısı olduğunu ileri süren vatandaşlar, telefonun ucunda kişisel bilgileri talep eden kişilere soru sorduklarında sözde kişilerin kendilerine hakaret ettiğini ve telefonun yüzlerine kapandığını söylüyor.

Şüpheli telefon aramaları karşısında polis ve gerekli mercilere suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden vatandaşlar, son günlerde kendilerinin ve yakın çevrelerinin dolandırıcılar tarafından taciz boyutuna varan sıklıkta ısrarla arandıklarını iddia ettiler. Dolandırıcılara fırsat vermemek ve herkesin bilinçlenmesi için her türlü ifşa yoluna başvurduklarını söyleyen vatandaşlar, bizlerin aracılığı ile de kamuoyuna seslenerek uyarılarda bulundular.

Son günlerde sürekli GSM hattı kampanyaları üzerinden telefon dolandırıcıları olduğundan şüphelendikleri kişiler tarafından farklı yöntemlerle arandıklarını iddia eden vatandaşlar, " Vatandaşı dolandırmaya çalışan şebekeler her yolu deniyor. Başta polisim, askerim, savcıyım diyenlere inanmayın. Kendiniz bir bankayı yada kurumu aramadığınız sürece kişisel bilgilerinizi kimseye vermeyin. Size ne derlerse desinler inanmayın.  Sizi arayan bir kişiden dolandırıcı olarak şüphelendiğinizde telefon numarasını polise bildirin." ifadeleri ile son günlerde telefon dolandırıcılarının Aksaray'da ki vatandaşları tuzağa düşürmeye çalıştıklarını söylediler.

 Türkiye genelinde internet ve telefon üzerinden dolandırıcılık bir önceki yıla göre dörtte bir oranında artış gösterdi.

Her geçen gün yeni yöntemlerle ortaya çıkan dolandırıcılar ne yazık ki her türlü önleme ve uyarıya rağmen Aksaray'da da birçok vatandaşı ağlarına düşürmeye devam ediyor.  Özel Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İşsiz Sayısı Mart'ta Sabit KaldıÖnceki Haber

İşsiz Sayısı Mart'ta Sabit Kaldı

İnşaat Maliyet Endeksi Yıllık Yüzde 2,16 ArttıSonraki Haber

İnşaat Maliyet Endeksi Yıllık Yüzde 2,16...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar