Aksaray’ın Bereketli Toprakları Modern Sulamaya Kavuşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’ın Bereketli Toprakları Modern Sulamaya Kavuşacak
Aksaray Uluırmak Mamasın Barajı Sulaması Yenileme işinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Proje tamamlandığında 214 bin 200 dekar tarım arazisini modern sulama sistemleri ile sulanarak sulamada tasarruf sağlanacak” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su  ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor diyen DSİ Genel Müdürü Balta, “Ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.”

 

Mamasın Barajı Sulaması Yenileme İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Aksaray Uluırmak Mamasın Barajı Sulaması Yenileme işinde çalışmaların devam ettiğini, proje tamamlandığında 214 bin 200 dekar tarım arazisini modern sulama sistemleri ile sulanarak sulamada tasarruf sağlanacağını ifade etti. Aksaray İli Merkezi olmak üzere 18 adet çevre yerleşim yerine hizmet etmektedir. 196 bin 880 dekar sağ sahil ve 17 bin 320 sol sahil olmak üzere toplam 214 bin 200 dekarlık Aksaray Uluırmak Sulamasının borulu şebeke haline dönüştürülmesi amacıyla ele alınmıştır. Yapılacak toplam borulu şebeke kanal uzunluğu 465 bin 934 metredir. Çelik boru ve PE100 boru döşeme imalatları hızla devam etmektedir.

 

Projede % 20 Fiziki Gerçekleşme

Balta ”Projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını ve % 20 fiziki gerçekleşme oranı sağladıklarını ifade etti. Modern sulama projesinin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirtti.  Proje sayesinde 214 bin 200 dekar tarım arazisinin sulama maliyetleri düşecek ve verimi artacaktır. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirebilecektir.” dedi.

 

Milli Ekonomiye 624 Milyon TL Katkı

2024 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 624 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurgulayan Balta “Ülke tarımında önemli yeri bulunan Aksaray’ın kadim ve bereketli topraklarında modern sulu tarımı yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf edilmektedir ve projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 214 bin 200 dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşacaktır.” dedi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’lü Öğrencinin Tez Çalışmasına TÜBİTAK'tan Burs DesteğiÖnceki Haber

ASÜ’lü Öğrencinin Tez Çalışmasına TÜBİTA...

Aksaray’da Firari FETÖ Üyesi Jandarmadan KaçamadıSonraki Haber

Aksaray’da Firari FETÖ Üyesi Jandarmadan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar