Aksaray'ın İlk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da uzun süredir Kalealtı Caddesi'nde hizmet veren Akalın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ağız ve diş sağlığı alanında tüm ihtiyaçlara cevap verecek, Aksaray'ın ve bölgenin ilk Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğini Hacılarharmanı Mahallesi'nde hizmete açtı.

 Çok sayıda davetlinin katıldığı Akalın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışında konuşan Dr. Volkan Akalın, baba mesleği diş hekimliğini tercih ettiğini söyledi. Diş sağlığı konusunda bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan bahseden Akalın “40 yıl önce babam Mustafa Akalın ilk kliniğini açarken, severek yaptığınız diş hekimliğimizin bugünlere gelebileceğini tahmin edebiliyor muydu bilmiyorum. Ama onun lider duruşu, çalışkanlığı sayesinde bizler şu an bu kliniğin önünde bulunuyoruz. Kendisinin bize vermiş olduğu cesaret ve çalışma sevgisiyle bugünlere geldiğimiz için teşekkür ediyoruz. Ben de babamın rehberliğinde bu özel mesleği seçmiş olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Babam bize her zaman ‘Biz bu mesleği buralara kadar getirdik, artık sizler ileriye taşıyacaksınız’ diye nasihat ederdi. Ben bu kıymetli nasihat doğrultusunda diş hekimliği fakültesini tamamladıktan sonra protetik diş tedavisi anabilim dalında eşim Ayşegül Akalın'la birlikte Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalın’da doktora yaptıktan sonra memleketime babamla birlikte çalışmak üzere döndük. O andan itibaren Aksaray'da ağız ve diş sağlığı alanında birçok ilke de imza attık ve hemşerilerimize hizmet ettik” dedi.

Diş hekimliği hizmetini daha önce verdikleri merkezin artık dar gelmesi nedeniyle yeni bir bina inşa ettiklerini söyleyen Akalın “Aksaray'da bir ilki gerçekleştirerek birden çok diş hekimi ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğini kurduk. Ağız ve diş sağlığı alanında hemşerilerimize, gurbetçilerimize ve bölge halkımıza birçok konuda hizmette bulunduk. Bize yıllarca yuva olan, hepinizin bildiği Kalealtı Caddesi'ndeki kliniğimiz 30 kişilik kadromuza biraz dar gelmeye başladığında biz de bu binayı inşa etmeye karar verdik. 3 yıllık süreçten sonra heyecanla ve bu yoğun çalışmanın sonunda Aksaray'ın, Konya dahil çevredeki tüm illerin ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni bu binada faaliyete geçiriyoruz. Misyonumuzu devam ettireceğimiz bu tesiste ağız ve diş sağlığı alanındaki tüm ameliyatları, çocuklarımızın uyutularak tedavilerinin yapılabileceği genel anestezi üniteli bir ameliyathane ile dünya standartlarında merkezi bir sterilizasyon ünitesi bulunmakta.  Merkezimizde birçok alanda hastalarımıza ağız ve diş sağlığı ile ilgili teknolojinin tüm imkanları kullanarak hizmet verebileceğiz. Sağlık alanında olmazsa olmazlardan arasında yer alan sürekli eğitim ve kurslar için oluşturduğumuz eğitim alanlarımız ve tüm hastalarımızın kişisel veri ve kayıtlarını güvenle saklayabileceğimiz, hastalarımızın ve personelimizin çalışma esnasında sosyal hayatlarını rahatlıkla sürdürebilecekleri bu binada imkanlarımızı sağlamış olduk. Hastalarımıza ve tüm Aksaray halkına hayırlı olsun” diye konuştu. 

“Çevre İllerle Yarışır Durumda”

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer açılışta Akalın Ailesi’ne teşekkür etti. Dinçer  yaptığı konuşmada “Aksaray'da Ağız ve Diş Sağlığı alanında birçok ihtiyaca cevap verecek olan bu klinikte hemşerilerimiz şehir dışına gitmeden hizmet alabilecekler. Gururluyuz, mutluyuz. Bu tür tesislerin artmasını temenni ediyoruz. Babadan oğula bir meslek icra ediliyor. Geldiği profesyonellik noktasında şu an çevre illerle yarışır seviyede. Bu konuda da çok gururlu ve mutluyuz Aksaray'da hemşerilerimize hizmet verecek bu kliniği ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı da aileyi tebrik ederek yaptığı konuşmada “Akalın ailesini tebrik ediyorum. Çevre illerde bulunmayan böyle bir tesisi memleketimize kazandırdılar” açıklamasında bulundu.

“Kriz Ortamında Yapılan Yatırımı Takdir Ediyoruz”

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Aksaray’a kazandırılan merkezin önemine dikkat çekerek “Ne iş yaparsak yapalım en iyisini, en kalitelisini yapmak adına yapılmış güzel bir ağız ve diş sağlığı kliniği. Akalın Ailesi’nin böylesi bir kriz ortamında böylesi bir hizmeti Aksaray'a kazandırmaları konusundaki çabalarını takdir ediyoruz. Akalın Ailesi’ne, şehrimize, ülkemize bu güzel girişimlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bol kazançlar dilerim” ifadesini kullandı. 

MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen de “Aksaray'da eksikliği hissedilen Ağız ve Diş Sağlığı kliniğinin açılmasını sağlayan ve bu hizmeti vatandaşlarla buluşturan Akalın Ailesi’ne teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Allah'tan hayırlı ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Türkiye’nin Yüzde 56’sı ObezÖnceki Haber

Türkiye’nin Yüzde 56’sı Obez

Osiad’da Öngün Güven TazelediSonraki Haber

Osiad’da Öngün Güven Tazeledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar