“Aksaray’la, Edanur’la Gurur Duyuyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Aksaray’la, Edanur’la Gurur Duyuyoruz”
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İzmir’i derinden etkileyen deprem felaketinde Aksaray’dan gidip göçük altındaki genç kıza şefkatle yaklaşan ve onu hayata bağlayan UMKE personeli Edanur Doğan ile gurur duyduklarını söyledi.

Aksaray Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) İstasyonunu ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, 24 yaşındaki genç UMKE personeli Edanur Doğan’ın Aksaray’ın göğsünü kabarttığını belirterek İzmir’de meydana gelen depremin ardından Aksaray’dan hemen yola çıkan UMKE ekiplerinin kısa sürede enkaz bölgesine ulaştığını ve çalışmalara başladığını aktardı. Enkaz altında kalan 16 yaşındaki İnci Okan'a ulaşan ve şefkatiyle güven veren 24 yaşındaki UMKE personeli Edanur Doğan’ın kendilerini gururlandırdığını da ifade eden Vali Hamza Aydoğdu, gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti.

“Edanur Hepimizi Temsil Ediyor”

İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ ile birlikte UMKE Merkez İstasyonunu ziyaret eden Aydoğdu Aksaray’dan İzmir’e giden ekip konusunda da açıklamalarda bulundu. “Giden UMKE ekibimizle özellikle Sağlık Müdürümüz ve bizler hep gün boyunca, yani bu enkaz altında vatandaşlarımıza yardım ederken telefonlaştık, görüştük. İşlerin nasıl gittiğini sorduk, bütün Türkiye’den giden UMKE ekipleri var. Fakat biliyorsunuz 7 saat boyunca yapılan mücadelenin sonucunda orada geçen diyaloglar, Edanur’un şefkatli ve merhametli bir şekilde enkaz altındaki vatandaşımıza yaklaşımı onu bir anda Türkiye gündemine taşıdı. Aslında Edanur’un şahsında bütün oradaki yardıma koşan UMKE ve AFAD ekiplerini temsilen Edanur orada ön plana çıktı. Yani Edanur’u kastederek aslında bütün o yardım ekiplerine bir teveccüh olduğunu görmemiz gerekiyor, buranın altını çiziyorum” dedi.

“İnsan Olmanın En Temel Özelliğidir”

“Edanur’un Aksaray’da olması, Aksaray UMKE ekibinde olması bizleri, sağlık çalışanlarını ayrıca mutlu etti” diyen Aydoğdu “Biz sürekli onlarla irtibat halindeydik. Enkazın altına girecekleri anda, çıktıktan sonra, sabah gelmeden önce Sağlık Müdürümüz ile beraber orada koordine makamındaki Can Cansızlar’ı aradık. Bir dertleri, sıkıntıları olup olmadığını sorduk.

Sürekli buradan İzmir’i takip ediyoruz. Yani bizim arkadaşlarımızın ürettiği sloganla samimi olarak söylememiz gerekiyorsa, Aksaray’ın kalbi bu sıkıntılar bitene kadar İzmirli kardeşlerimizle beraber atacak. Bu sıkıntıyı beraber hissetmek, millet olmanın, insan olmanın en temel özelliklerinden biridir diye düşünüyorum. Edanur da bu anlamda yaptığı çalışmalarla, ekip çalışmalarıyla hem Sağlık Müdürlüğümüzün hem de Aksaray’ımızın göğsünü kabartmıştır. Arkadaşlarımıza da huzurlarınızda şükranlarımı teşekkürlerimi iletiyorum”  şeklinde konuştu. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir İçin Tek Yürek OldukÖnceki Haber

İzmir İçin Tek Yürek Olduk

Kobi'lere Kamu Bankalarından Destek PaketiSonraki Haber

Kobi'lere Kamu Bankalarından Destek Pake...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar