Aksaraylı Kararsız Seçmen Sandık İle Ekonomi Arasında Sıkıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylı Kararsız Seçmen Sandık İle Ekonomi Arasında Sıkıştı
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Anadolu Ekspres Gazetesi olarak Aksaray'ın nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Aksaraylı vatandaşlara yaklaşan seçim öncesi düşüncelerini sorduk. 31 Mart yerel seçimler öncesi ekonomi ile sandık arasına sıkışmış seçmen kitlesinin yoğunlukta olduğu Aksaray'da vatandaş, önceliğinin ekonomi olduğuna vurgu yaparken, yaklaşan Ramazan ayı öncesi başta gıda fiyatları olmak üzere iğneden ipliğe her şeye zam geldiğine dikkat çekerek hayat pahalından dert yandı

Seçim konusunda birçok vatandaş, kararsız olduğuna vurgu yaparken, mevcut belediyeye ve AK Parti'ye oy vereceklerini söyleyen seçmen sayısının fazlalığı da dikkat çekiyor.

 

"AK Parti Seçmeniyim Ama Sandığa Gitmeyeceğim"

3 çocuk annesi 61 yaşındaki Şengül Ulutaş, eşinin borcu olduğundan dolayı geçim sorunları yaşadıklarını ve sandığa gitmeyi düşünmediğini ifade ederek, "Bir emekli maaşımız yok. Borcumuz çok, geçim sıkıntısı hat safhada. Bu şartlar altında sandığa gitmeyi düşünmüyorum. Bir AK Parti seçmeniyim ama sandığa gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

 

"2006 Yılında Emekli Maaşı Asgari Ücretin 3 Katıydı, Şimdi Asgari Ücret Kadar Maaş Alamıyor"

64 yaşındaki emekli bankacı Kazım Esen de emekli olmasına rağmen konfeksiyon işiyle uğraştığını ifade ederek, "2006 yılında emekli oldum. O zamanlar emekli maaşı asgari ücretin 3 katıydı. Emekli, şimdi asgari ücret kadar maaş alamıyor. Ülkede emeklinin geldiği nokta bu" açıklamasında bulundu.

Bütün siyasi partilere kırgın olduğunu belirten Kazım Esen, "Ben sosyalist bir insanım. Ayhan Erel'e oy verdik, İYİ Parti'ye oy verdik. Bir teşekkür dahi etmediler. Turan Yaldır'a CHP ile fermuar sistemi yaptılar oy verdik, bir teşekkür dahi edemediler. Sadece seçim zamanı geliyorlar, abi deyip esnafı dolaşıp sarılıp öpüyorlar, arkası boş" dedi.

 

"Süt Fiyatları Arttı Ama Üreticiye Fiyatlar Yansımadı"

78 yaşındaki emekli Bayram Akman da ekonomik sıkıntılarla boğuştuklarını belirterek, "Bu fiyatları denetleyemiyorlar, vatandaşı ezdiriyorlar. Kendimin iki tane ineği var. Bu süt fiyatları arttı ama üreticiye fiyatlar yansımadı. Ben MHP'liyim ama hala kararsızım. Hükümetin en büyük hatası fahiş fiyatları bir türlü düzeltemiyor. Süte zam verildiği gün hemen etiket fiyatları marketlerde değişiyor. Bu çok yanlış, vatandaşı soyduruluyorlar. Tayyip Erdoğan kaybederse bu yüzden kaybeder seçimi" ifadelerine yer verdi.

 

"Ekonominin Durumu Ortada, İnsanlar Bunaldı"

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaş ise, "Ekonominin durumu ortada, insanlar bunaldı. Bugün seçim olsa CHP'ye oy veririm" açıklamasında bulundu.

 

"AK Parti İçin Geldik Buraya"

45 yıldır Hollanda'da yaşayan gurbetçi Ziya Çınar ise yerel seçimler için izne geldiğini ifade ederek, "Avrupa'da bir değerimiz oldu. AK Parti için geldik buraya, 45 yıldır Avrupa'da yaşıyorum. İşçilikten amelelikten sonra şimdi işveren olduk. Hükümetin nasıl çalıştığını biz yurt dışından daha iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Ekici: “28 Şubat Ülkemize Yapılmış En Büyük Kötülüktür”Önceki Haber

Milletvekili Ekici: “28 Şubat Ülkemize Y...

Jandarma Haydi Timi Yaralı Şahine Can OlduSonraki Haber

Jandarma Haydi Timi Yaralı Şahine Can Ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar