Aksaraylılar Evren Dinçer'e Bir Dönem Daha "Evet" Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da yerel seçim sonuçları belli oldu. Aksaraylılar, bir dönem daha AK Parti Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'le yola devam etmeye karar verirken, ilçelerde MHP en çok belediye kazanan parti oldu. 

 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonuçları belli oldu. Aksaray ve tüm Türkiye'de çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarken, Aksaray'da da seçimin kazananları belli oldu. Aksaray Belediye Başkanlığı yarışını, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer kazandı. AK Parti İl Binasına gelerek partilileri ile buluşan Başkan Dinçer, kısa bir basın açıklamasının ardından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda kendisini bekleyen Aksaraylılarla buluştu. 

"Kazanan Aksaray Olmuştur, Kazanan Herkes Olmuştur"

Basın açıklaması sonrasında AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve partililerle birlikte 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda kendisini büyük bir coşku içerisinde bekleyen Aksaraylılara hitap eden Dinçer, "Kazanan Aksaray olmuştur. Hemşehrilerimize ayrı teşekkür ediyorum. Aksaray'da 48 mahallede vatandaşları kucaklayan bir hizmet anlayışı yolculuğu içerisinde bulundum. Hamdolsun şu an geldiğimiz süreçte sizler tarafından tüm hemşehrilerimizin bunu kabul ediliyor olması, bunun takdir ediliyor olması bizim en büyük övünç kaynağımız. Önümüzdeki beş yıl da aynı anlayışla, aynı vizyonla tüm hemşehrilerimizi kucaklayarak 250.000 vatandaşımızın belediye başkanı olarak 48 mahallemize beraber hizmet yolculuğunda, gece gündüz demeden mücadele edeceğiz. Eksik kalan kalan kısımlarımızı, yönlerimizi tamamlayacağız, şehrimize yeni yatırımlar kazandıracağız. Var olan yatırımlarımızı tamamlayacağız. Yine mahallelerimizde ihtiyaç duyduğumuz ne hizmet ihtiyacı varsa bunları da yapmanın, araştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Kazanan Aksaray olmuştur, kazanan herkes olmuştur" dedi. 

İlçede MHP ile AK Parti Eşit Belediye Kazandı

Yine kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti 4 ilçe kazanırken, MHP 3, İYİ Parti de bir ilçe kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre ilçe belediyelerinde; Eskil'i AK Partili aday Mustafa Zavlak, Sultanhanı'nı AK Partili Fahri Solak, Ortaköy'ü MHP'li Mustafa Koyuncu, Sarıyahşi'yi MHP'li Doğan Mutlu, Ağaçören'i AK Partili Kemal Salman, Gülağaç'ı MHP'li Doğan Başbuğ, Güzelyurt'u AK Parti Ünal Demircioğlu kazandı.

Belde Belediyelerinde MHP Fark Attı

Belde belediyesi yarışında ise Milliyetçi Hareket Partisi 6 belde, AK Parti 3, İYİ Parti 2, CHP 1 ve Sol Parti 1 belde belediyesi kazandı. 

Belde belediye başkanlıklarında ise son duruma göre; Yeşilova'yı İYİ Partili Adnan Bayraktar, Yeşiltepe'yi İYİ Partili İsmail Akpınar, Gürpınar'ı MHP'li Ersoy Kara, Bağlıkaya'yı MHP'li Dursun Eser, Saratlı'yı SOL Partili Cuma Kaplan, Taşpınar'ı CHP'li Mevlana Yılmaz, Topakkaya'yı AK Partili Adem Baylan, Demirci'yi BBP'li Ramazan Bozlak, Helvadere'yi MHP'li Arif Bellikli, Ihlara'yı MHP'li Yunus Akar, Eşmekaya'yı MHP'li İsmail Hakkı Güneş, Yenikent'i AK Partili Ali Altınsoy, Selime'yi MHP'li Turgut Yayatan kazandı. Sağlık Belde Belediyesi için ise kesin sonuca varılamadı. AK Parti ve MHP'li adayları arasında kıyasıya bir mücadele verilirken, ilk sayımlarda her iki adayın oyları da eşit olunca ikinci sayım gerçekleştirildi. Oylar 3 kez sayılmasına rağmen, oy farkı değişmeyince İlçe Seçim Kuruluna başvuruldu ve kazananın 1 Nisan 2024 tarihinde açıklanacağı yönünde karar alındı. Haber: Harun Atalay 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Atan Motorları AffetmediÖnceki Haber

Emniyet, Trafik Güvenliğini Tehlikeye At...

Aksaraylı Seçmen Bu Seçimde Sandığa GitmediSonraki Haber

Aksaraylı Seçmen Bu Seçimde Sandığa Gitm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar