Aksoy: “Kalbimi Yıkadılar Mı?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksoy: “Kalbimi Yıkadılar Mı?”
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı olan Leyla Aksoy (63) sağlığına kavuştu. Aksoy, “Kalbimi yıkadılar mı? Bana ayrı bir mutluluk geldi diye soruyorum” dedi.

 Aksaray İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, hastane başhekimi Hüseyin Mutlu ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastaları çat kapı ziyaretlerine başladı. Güleç ve Mutlu, bu kapsamda hastanede tedavi görüp, açık kalp ameliyatı olan Leyla Aksoy’u ziyaret etti. Güleç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2022 yılında yapılan ameliyat sayısının 20 bine ulaştığını, hastanede yapılan açık kalp ameliyatlarının sayısının ise 200’ü geçtiğini dile getirdi.

“Hizmetlerimizin Kalitesi Artarak Devam Ediyor”

Aksoy’un sağlık durumu hakkında bilgi veren Güleç, normalde açık kalp ameliyatı olan bir hastanın 2 aylık bir sürede toparlanabildiğini ancak 63 yaşındaki Aksoy’un 40 günde sağlığına kavuşarak normal hayatına devam ettiğini belirtti. Hastanenin 815 yatak kapasitesine sahip olduğunu ve 125’inin yoğun bakım yatağı olarak kullanıldığını dile getiren Güleç, “17 Ameliyathane masamız var. Yoğun bakımlarımız gerekli malzeme ve teknik altyapı ile destekleniyor. Kalp damar cerrahisi bölümde 1 profesör 2 uzman hekimimiz var. Bu hizmetlerimizin kalitesi artarak devam ediyor. Açık kalp ameliyatlarında ölüm oranlarına bakıldığında Türkiye ortalamasının altındayız” dedi.

“Aksaray’da Ameliyat Olmaya Karar Verdim”

Acil servise sırt ağrısıyla gittiğini ve yapılan anjiyoda damarlarda tıkanıklık olduğunun belirlendiğini söyleyen Leyla Aksoy, “Açık kalp ameliyatı olmam gerektiği söylendi. 63 yaşında böbrek ve diğer bazı rahatsızlıkları olan birisinin bu ameliyatı riskli görülüyordu. Eşim Ankara’ya götürmek istiyordu. Ben hiç birisini kabul etmedim. Hemen kararımı verdim. Aksaray’da ameliyat olmaya karar verdim. Doktoru sevmek, doktorun size verdiği ilgi ve sevgi iyileşmede yüzde 50 katkı sağlıyor. Ben bunu gördüm ve yaşadım. Tıkalı damarlarım değiştirildi. 40 günde sağlığıma kavuştum. Ameliyat sonrası daha çok mutluluk hissediyorum. Kalbimi yıkadılar mı? Bana ayrı bir mutluluk geldi diye soruyorum” ifadelerini kullandı. Aksaray’da açık kalp ameliyatı olan 200’cü hasta olması nedeniyle yapılan ziyaretten mutlu olduğunu belirten Aksoy, sağlık kurumu ve sağlık çalışanlarının öneminin büyük olduğunu dile getirdi. Haber Bülteni

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP, Vatandaşlarla BuluşuyorÖnceki Haber

MHP, Vatandaşlarla Buluşuyor

İYİ'lerin İktidar Yürüyüşü Birilerinin Uykusunu KaçırdıSonraki Haber

İYİ'lerin İktidar Yürüyüşü Birilerinin U...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar