Amatör Kümede Cezalar Kulüplerden Neden Saklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amatör Kümede Cezalar Kulüplerden Neden Saklandı
<p>&nbsp;Aksaray&rsquo;da Amat&ouml;r k&uuml;me oyuncalarına verilen cezaları, Nisan 2019&rsquo;da onanmasına rağmen kul&uuml;plere bildirilmemesine tepkiler gecikmedi. Konuyla ilgili tepki veren Eskilspor Y&ouml;neticisi &Ccedil;ağlar Yarar &ldquo;Korkup susarak bu d&uuml;zende galip olamazlar&rdquo; dedi.</p>

 2018-2019 Futbol Sezonunda Amatör Lig’de açıklanmayan ve merakla beklenen cezalar, nihayet 2019-2020 sezonunun başlamasına sayılı günler kala açıklandı. Cezaların tebliğinin ise oldukça şaşırtıcı olması gözlerden kaçmadı. Futbol İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Özkan Doygun tarafından cezalar hakkında kararın 16.04.2019 tarihinde onanmasına, ASKF ve futbol il temsilciliğine cezaların iletmesine rağmen kulüplere bilgi verilmemesi dikkat çekti. Aksaray’da, Amatör Lig Futbolcularına yönelik cezaların İl Disiplin Kurulunca onanmasına rağmen açıklanmaması ve Amatör Küme’nin başlamasına sayılı günler kala ASKF ve futbol il temsilciliği tarafından kulüplerin bilgilendirilmemesi tepkilere neden oldu. Yaşanan gelişmelerin ardından Futbol İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Özkan Doygun cezaların 16.04.2019 tarihinde kendisi tarafından ilgili birimlere iletildiği, kulüplere duyurulması görevinin ise ASKF ya da futbol İl temsilciliğinde olduğunu belirtti. Cezaların ASKF ve futbol il temsilciliğinin resmi sayfalarından veya sosyal medya hesaplarından kulüplere duyurulması gerektiğini savundu.

Aylar Evvel Karar Verilmiş

Aylar önce karara bağlanmış cezaların duyurulmamasına en büyük tepki geçen sezon Yeşilovaspor Kulübü İdarecisi olan Çağlar Yarar’dan geldi. Yeşilovaspor’un eski İdarecisi olan,  bu sezon Eskilspor’da idareci görevini yürüten Çağlar Yarar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepkisini dile getirdi.

Çağlar Yarar sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda “14 Eylül 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen Aksaray Amatör Futbol Ligi kura çekimi öncesinde geçtiğimiz sezona ait verilen cezalar hakkında ASKF Başkanı Cavit Kılıç'a sorduğumuz sorulara ASKF Başkanı, kararları verecek merciinin Sayın Av. Özkan Doygun olduğunu ve  geçen sezonun bitmesinden itibaren kendisine ulaşamadığını, Sayın Av. Özkan Doygun’un işlerinin çok yoğun olduğunu ve en kısa sürede kendisine ulaşıp 2018/2019 futbol sezonuna ait cezaların kulüplere tebliğ edileceğini, kura çekimine katılan bütün kulüp temsilcilerinin önünde söylemiştir.

Ancak bugün geldiğimiz noktada resimlerde görüldüğü üzere 2018/2019 sezonuna ait cezaların 16.04.2019 tarihinde onandığı, ancak ne hikmetse sürekli vakit geçirilerek kulüplerin oyalandığı, ceza alan oyuncuların transfer yapmalarına engel olunup kulüplere tebliğ edilmediği görülmüştür. Ayrıca aldıkları cezalar kamuoyundan gizlenen, daha açıkçası üstü örtbas edilmeye çalışılan oyuncuların gerçekleştirdikleri eylemleri ve karşılığında almış oldukları cezalar da manidardır.

ASKF Başkanı kura çekimi sırasında söyledikleri ile çelişmiş ve usulsüz bir şekilde vermiş olduğu kararlar ile tarafını açıkça belli ederek saha içinde ve saha dışında futbola emek veren bütün kulüplerin ve oyuncularının hakkını gasp etmektedir.

Bugün bir oyuncuya ya da bir kulübe yapılan haksızlığa sessiz kalanlar, aynı durum ile karşı karşıya kalacaklarını unutmasınlar. Dillerinden Allah'ı, kitabı düşürmeyip her türlü haksızlığı yapanların da aldıkları vebal boyunlarının borcu olsun. Korkarak geride duranlar, yaşadıkları haksızlıklara karşı sessizce izleyenler bilmelidir ki korkup susarak bu düzende galip olamazlar. Çünkü bu düzenin galipleri daha en baştan bellidir" ifadelerine yer verdi. Haber: Bayram Aksu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Kitap Günleri BaşladıÖnceki Haber

Aksaray Kitap Günleri Başladı

 Erel, Ege Adalar Sorununu Gündeme GetirdiSonraki Haber

 Erel, Ege Adalar Sorununu Gündeme Getir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar