Aşı Yaşı Kaça İndi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşı Yaşı Kaça İndi?
Okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte koronavirüs aşı yaşı ile ilgili gelişmeler gündemden düşmüyor.

Geçtiğimiz günlerde BioNTech / Pfizer'in aşının 5-11 yaş grubunda koruyucu olduğunu açıklaması üzerine "5-11 yaş aşı olabiliyor mu?" sorusu araştırılmaya başladı. Koronavirüs aşı takvimine göre aşı sırası hangi grupta, kaç yaşa indi? 12 yaş altı aşı olacak mı?

 Yaş Aşılama Olacak Mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Eylül tarihli Bilim Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve 12 yaş aşı ile ilgili "18 yaş ve üstü üniversite öğrenciler için tanımladık. 15 yaş üstü için tercihe bıraktık. 12 yaş üstü kronik hasta olanlar için ayrıca tanımlama yaptık. 12 yaş üzeri zorunlu değil, tercihe bırakılması gerektiği kanaatindeyiz." demişti.

Aşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini nasıl öğreneceğiz? diye merak edenler, E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda hastaneye gelemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

5-11 Yaş Aşı Olabilir Mi?

Pfizer/BioNTech'ten yapılan açıklamada, aşının faz 2 ve 3 çalışmalarında 5-11 yaş grubu çocuklarda daha önce 16-25 yaş grubunda gözlemledikleriyle eşleşen bağışıklık tepkisi (antikor seviyesi) oluştuğu belirtildi. Ancak Sağlık Bakanı ya da Bilim Kurulu üyeleri 5-11 yaş aşılamaya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapmadı. Şu an 12 yaş üstü çocuklar ve gençlerin aşılaması sürdürülüyor.

Öncelikli Grup;

* İlk etapta aşılar 1 milyon 119 bin sağlıkçıya yapılacak.

* İkinci grupta 380 bin 65 yaş üstü vatandaşa yapılacak.

* Üçüncü grupta asker, polis ve öğretmenlere yapılacak.

* Dördüncü grupta ise ilk 3 grupta yer almayan vatandaşlara yapılacak.

E Nabız Giriş Nasıl Yapılır?

E-Devlet kapısı üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz

Giriş yaptığınızda profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir. Paylaşım Seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise Erişim Bilgileridir. Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.  E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arızalı Tır Alev AldıÖnceki Haber

Arızalı Tır Alev Aldı

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Yeni Kararlar Ne Olacak?Sonraki Haber

Kabine Toplantısı Ne Zaman? Yeni Kararla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar