Aşıklı’da aşkla ürettiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşıklı’da aşkla ürettiler
Aksaray’da Gülağaç’ta kadınların istihdamı için yola çıkan Kaymakam Elif Nur Saçal  kadınların evlerine kendi ekmeğini götürebilmesi için yaptıkları çalışmaların meyvelerini verdiğini söyledi. Gülağaç’ta 2 yıl önce göreve gelen Saçal Aksaray Valiliği öncülüğünde kurulan Âşıklı Kadın Kooperatifinde tarihi Aşıklı Höyük’ten esinlendiklerini dile getirdi.

Bölgenin yöresel lezzetlerini doğal ürünler ile üretmek için yola çıktıklarını ifade eden Saçal bugüne kadar 55 kadının kooperatifte görev aldığından söz etti. Kooperatife bağlı bir de lokanta açıldığını belirten Saçal 1 milyon 50 bin TL maliyetle 10 bin 500 metrekare alanda kurulan serada üretilen doğal sebze ve meyvelerin Aşıklı’nın üretim tesislerinde kadınların elinden hazırlanan yöresel ürünlerle buluştuğunu söyledi. Lokantada tabakta kalan yemeklerin kutularda biriktirilerek sokak hayvanlarına verildiği ve tencerelerde kalan yemeklerinse sefer tasları ile ihtiyaç sahiplerine gönderildiği ifade edildi.

“İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıyoruz”

Aşıklı Kooperatifinin en önemli noktasının lokanta olduğunu vurgulayan Gülağaç Kaymakamı Elif Nur Saçal, “Şöyle söyleyeyim. Bütün şeylerin toplamı aslında bu lokanta, burada 4 tane genç kızımız çalışıyor. Üniversite mezunu, hem ilçelerindeler hem ailelerine destek oluyorlar hem de çalışıyorlar. Lokantamızda sulu yemek yapıyoruz. Kadınlarımız aynı zamanda profesyonel aşçılık eğitimi alıyorlar. Orada aldıkları, orada öğrendikleri yemekleri gündüz müşterilerine, hemşerilerimize sunuyorlar. Tabakta artan yemekleri sokak hayvanlarına veriyoruz. Tencerede artan yemeklerimizi de akşam ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Bunun dışında askıda yemek uygulamamız var. Biliyorsunuz Türkiye’nin hemen hemen her yerinde bir askıda ekmek uygulaması vardır.

Bizde de askıda yemek uygulaması var. Bağış yapmak isteyen müşterilerimiz buraya bağış yapıyorlar. Bizde ihtiyacı olan ailelerin yemeklerini karşılıyoruz. Bunun dışında kadınlarımız toplu yemek düğünlere, cenazelere, sünnet gibi törenlere toplu yemek yapıyorlar. Bu şekilde istihdam olmuş oluyorlar. Kendi paralarını kanıyorlar. Evlerine ekmek götürüyorlar” diye konuştu. Lokantada ayrıca askıda yemek var projesi ile hayırsever vatandaşların bağışları yemek ve yöresel ürün olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı belirtildi. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koronavirüse karşı 3. doz BionTech aşısı ne zaman başlayacak?Önceki Haber

Koronavirüse karşı 3. doz BionTech aşısı...

İşsizlik rakamları açıklandıSonraki Haber

İşsizlik rakamları açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar