ASÜ, Beşinci Defa En Çevreci Üniversiteler Arasında Yer Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ, Beşinci Defa En Çevreci Üniversiteler Arasında Yer Aldı
GreenMetric (Yeşil Ölçüm) platformu, 2023 yılının en çevreci üniversitelerini açıkladı. Listede Aksaray Üniversitesi de yer aldı. 98 Türk üniversitesi arasında 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ASÜ, ikinci oldu.

Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında kurulan GreenMetric platformu, dünya üniversitelerini çevreci çalışmalar ve uygulamalar açısından değerlendiriyor. 6 kriter ve 39 gösterge üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda oluşturulan sıralama kamuoyu ile paylaşılıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 2023 verileri de paylaşıldı. ASÜ, bu sene Türkiye genelinde ve dünya ölçeğinde en çevreci üniversiteler arasında yer aldı.

 

ASÜ'den Büyük Başarı

2023 listesinde Türkiye'den 98 üniversite yer aldı. ASÜ ise 2000 senesinden sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ikinci basamakta yer alarak harika bir başarı elde etti. Tüm devlet üniversiteleri arasında 11. sırada yer alan ASÜ, genel sıralamada da 15. sıraya yerleşti. Dünya genelinde ise 1183 üniversite arasında ASÜ, 208'inci sırada yer aldı. Aksaray Üniversitesi bu yıl, "Ortam ve Altyapı” kriterinde 1200, "Enerji ve İklim Değişikliği" kriterinde 1385, "Atık Yönetimi" kriterinde 1650, "Verimli Su Kullanımı" kriterinde 750, "Çevre Dostu Ulaşım" kriterinde 1475 ve "Eğitim ve Araştırma" kriterinde 1300 olmak üzere, toplam 7760 puan aldı.

 

"17 Milyon Litre Suyu ve Yaklaşık 3 Bin 500 Ağacı Koruduk"

Alınan bu başarıya değinen Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, "Değerlendirmeler evrensel kriterlere göre yapılıyor. Üniversitemiz çevreci bir altyapının oluşturulması, enerjinin verimli kullanılması, atıkların düzenli bertaraf edilmesi, bisiklet gibi çevreci ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılması ve ekolojik eğitim ve araştırma çalışmalarının sürdürülmesi alanlarında iyi işler ortaya koyuyor. Kampüste, en çevreci ulaşım araçlarından birisi olan bisiklet kullanımı 11 akıllı istasyonla devam ediyor. Öte yandan düzenli atık kontrolüyle 17 milyon litre suyu ve yaklaşık 3 bin 500 ağacı koruduk. Çalışmalar zaman içinde gelişerek devam edecek" dedi. Rektör Alpay Arıbaş, konuşmasının ardından emeği geçen herkese teşekkür etti.  Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sürücüler Dikkat!Önceki Haber

Sürücüler Dikkat!

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine EğitimSonraki Haber

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar