ASÜ’de mezuniyet törenleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ’de mezuniyet törenleri başladı
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) 2020-2021 yılı mezuniyet törenleri Eğitim Fakültesi mezunları için düzenlenen törenle başladı. ASÜ Stadyumunda, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve yakınlarının katıldığı törende öğretmen adayı öğrenciler mezuniyet belgelerini aldı.

“Hikâyesi Olmayan İnsan Erdemli İnsan Olamaz”

Vali Hamza Aydoğdu da öğrencilerin heyecanını paylaştığını belirtti. Kendisinin de bir öğretmen olduğunu anımsatan Aydoğdu, “Değerli öğretmen arkadaşlarım; mutlaka bir hikâyeniz olsun. Hikâyesi olmayan insan erdemli insan olamaz. Öğretmen öğrencisine bilgisini değil kalbindeki sevgisini aktarır. Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir. Yürüyeceğiniz bu yolda bahtınız açık olsun” dedi.

“Türküler Bir Mısra İle Çok Şey Söyler”

Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli eserini ney ile üfledi ve kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkülerin Anadolu irfanının özü ve özeti olduğunu söyler. Türküler bir mısra ile çok şey söyler. Âşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ eserinde belirttiği gibi hepimiz iki kapılı bir handa gidiyoruz. Bu hanın iki kapısının arasının ve sonrasının hepiniz için güzellikler getirmesini temenni ediyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun ve ayağınız hep bu topraklara bassın” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ise mezun öğrencileri tebrik ederek yeni hayatlarında başarılar diledi ve onların da katılımıyla eğitim camiasının çok daha güçlü bir hale geldiğini belirtti.

ASÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş ise mezun öğretmen adaylarının sevincini paylaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından okul ve bölümler bazında dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları ve akademisyenler tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Tören yürüyüşünün ardından tüm öğrenciler mezuniyet belgelerini aldı. Yemin törenlerinin de tamamlanmasıyla öğrenciler, havai fişek gösterisi eşliğinde keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. ASÜ’de mezuniyet törenleri hafta boyunca devam edecek. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hibe desteği son başvuru tarihi 30 TemmuzÖnceki Haber

Hibe desteği son başvuru tarihi 30 Temmu...

Bahçeyi sularken elektrik akımına kapıldıSonraki Haber

Bahçeyi sularken elektrik akımına kapıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar