Atık Toplama Tesisi, Örnek Projeler Arasında!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık Toplama Tesisi, Örnek Projeler Arasında!
Atatürk Anadolu Lisesi ile İspanya Geneto Enstitüsü arasında ‘Karbon Ayak İzi’ temalı Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği için Aksaray’a gelen misafir eğitimciler, çevre konulu projeleri yürütmek için Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi’ne (TAT) ziyarette bulundu.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetim eylem planı çerçevesinde projelendirdiği Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi, uluslararası çevre konulu eğitim çalışmalarında örnek teşkil ediyor.

Toplama Ayırma Tesisi aracılığı ile geri dönüşümü mümkün olan atıkların ayrıştırma işleminin ardından yeniden ekonomiye kazandırılması, inovatif yöntemler kullanılarak yapılan en iyi uygulamalar arasında yer alıyor.

 

Tesisi Gezip Bilgi Aldılar

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ eğitim programları arasında bulunan sera gazı ve karbon salınımı konulu projeleri yürütmek üzere Aksaray’a gelen İspanya Geneto Enstitüsü eğitmenleri, Atatürk Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri ile beraber Aksaray Belediyesi Toplama ve Ayırma Tesisi'ne ziyarette bulundu. ‘Karbon Ayak İzi’ adlı projede yer alan eğitimciler, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde Toplama Ayırma Tesisinde uygulanan ayrıştırma ve geri dönüşüm süreci hakkında bilgilendirildi.

Sera gazının çevresel etkilerini düşürmeye yönelik tedbirler alındığını ve Aksaray’da Toplama Ayırma Tesisi aracılığıyla karbon gazı salınımının minimum düzeye indirilmesinin hedeflendiği rapor edildi.

 

Örnek Tesisler Arasında Yer Aldı

İspanya Geneto Enstitüsü yöneticileri, atıkların ekonomiye kazandırılmasına olanak sağlayan Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi’nin çevresel faktörleri minimize ettiği gerekçesiyle Toplama ve Ayırma Tesisi’nin örnek projeler arasında yer aldığını ifade etti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşinize Telefonda Sakın Böyle Konuşmayın! Yargıtay'dan Şok Eden KararÖnceki Haber

Eşinize Telefonda Sakın Böyle Konuşmayın...

Kiracı, Evini Ateşe Verip Kayıplara KarıştıSonraki Haber

Kiracı, Evini Ateşe Verip Kayıplara Karı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar