ATSO Başkanı Göktaş: “Epdk’nın Kararını Desteklemiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATSO Başkanı Göktaş: “Epdk’nın Kararını Desteklemiyoruz”
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) seslenen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı’ndaki bazı düzenlemelerin ciddi sıkıntılara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Göktaş, yürürlükte olan “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” ile tüketim abonelerine “Sözleşme Gücü’nün iki katı kadar lisanssız Güneş Enerjisi Santrali (GES) yapma imkânı sağlandığını vurguladı. Ancak EPDK’nın yeni yaptığı düzenlemeye dikkati çeken Göktaş, bu düzenlemeye göre tüketim fazlası enerjinin bedelsiz olarak sisteme verilmesinin öngörüldüğünü, bunun da büyük haksızlığa yol açacağını söyledi.

“Düzenlemeyi Tekrardan Geçireceğine Olan İnancımızı Taşıyoruz”

ATSO Başkanı Göktaş konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Yeni yayınlanan yönetmelik ile 2019’dan itibaren yani 2020, 2021 ve 2022 yılında bu alanda yatırım yapan ve ciddi anlamda kredi çekerek bu alana yönelen firmalarımız, yayınlanan bu yönetmelik ile birlikte çok büyük kayıplar yaşayacak ve ürettiklerini satamayacaklardır. Bu düzenleme gerekli bir düzenlemedir fakat bu karar bundan sonraki yapılacak olan yatırımlar için geçerli olur ise önceki yatırımcılarımız da zarara uğramamış olup yeni yapacaklar da buna göre program ve yatırımlarını yaparlar.

Düzenlemenin gözden geçirilerek 2019 yılından sonra ki yönetmeliğin çıktığı tarihe kadar ki süre arasında yatırım yapanların muaf tutulması için düzenlemeyi tekrardan geçireceğine olan inancımızı taşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılan bu düzenlemeyi yeniden revize edilmesi için gerekli adımları atacağına inanıyor ve EPDK’nın kararını desteklemiyoruz” ifadelerine yer verildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hırsızlık Şüphelisi İle Araması Bulunan 6 Kişi YakalandıÖnceki Haber

Hırsızlık Şüphelisi İle Araması Bulunan...

MHP, Vatandaşlarla BuluşuyorSonraki Haber

MHP, Vatandaşlarla Buluşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar