ATSO Hiçbir Partinin Ön Ya Da Arka Bahçesi Değildir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Söz Konusu Aksaray programına konuk olan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ile Meclis Başkanı Fatih Tekin, Millet İttifakı adayı Ali Abbas Ertürk'ün eleştirilerine yanıt vererek, "Sivil toplum örgütleri herhangi bir partinin yan bahçesi ön bahçesi arka bahçesi değildir" dedi.

5 yıl aradan sonra yeniden Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Ahmet Koçaş ve Aksaray Ticaret Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin, "Söz Konusu Aksaray" programının canlı yayın konuğu olarak gazeteci Dilek Eyüpoğlu ve Harun Atalay'ın sorularını cevapladı. 

ATSO, Aksaray'a 27. Dönemde hizmet eden milletvekillerine teşekkür mesajı yayınlamış, Millet İttifakı'ndan Aksaray 2. Sıra Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk de bu mesaja tepki göstermişti. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ile Meclis Başkanı Fatih Tekin, Ertürk'ün bu tepkisine canlı yayında yanıt verdi. 

 

Ali Bey'in Böyle Bir Tepki Vermesine, Faturayı Bana Kesmesine Anlam Veremiyorum

Aksaray Ticareti Odası olarak milletvekillerine yapılan teşekkür paylaşımının tepki çekmesine bir anlam veremediğini söyleyen Başkan Koçaş, "Aksaray Ticaret Odası bünyesinde her tür siyasi görüşte olan üyelerimiz vardır. 27. dönem milletvekillerine ilimize verdikleri hizmetten dolayı teşekkür ettik. Yeni seçilen milletvekillerimize de başarılar diledik. Millet İttifakı ve milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk odamızın üyesidir. Ali Bey'in böyle bir tepki vermesine, faturayı bana kesmesine bir anlam veremiyorum. Muhtemelen seçimlerden kızgın ve üzgün çıktı. Seçilememesinin sorumluluğunu Aksaray Ticaret Odası'na yüklemesini üzüntüsüne veriyorum" dedi.

 

Aksaray Ticaret Odası'nın Siyasi Tartışmalara Çekilmesini Kınıyorum

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin ise 14 Mayıs seçimlerinin ardından bazı kişilerin Aksaray Ticaret Odası'nı siyasi bir partinin destekçisi olarak gösterme çabalarının bazı kalemler üzerinden yapıldığını söyleyerek, "Bu yazılanlar bizim çok umurumuzda değil. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası'nın tarihinde görülmedik bir şeffaflık ve tarafsızlık ilkesi ile tüm üyelerimizle birlikte belki de birçok STK'nın başaramadığı bir çizgide ilerliyoruz. Benim Millet İttifakı'ndan milletvekili seçilen Turan Yaldır ile dava arkadaşlığımı, dostluğumu Aksaray kamuoyu bilmektedir. Seçim sürecinde şahsımla alakalı Turan Yaldır'a katkı sağladığım olmuştur. Benim şahsi katkılarımı Ticaret Odası yönetimine ve Ticaret Odasına mal etmek kadar yanlış bir düşünce olamaz. Dolayısıyla Ali Abbas Bey'in açıklamasını çok talihsiz buluyorum. Kaybetmiş olma duygusu çok başka bir şey. Kaybetme ile alakalı özellikle bir kesimi hedefi koymak, toplumun önüne ortaya dökmek çok yanlış bir şey. Buradan bu konuyla ilgili paylaşım yaptığı için kendisini kınamak istiyorum. Aksaray'da siyasiler kazanmak ya da kaybetmek konusunda asla Aksaray Ticaret Odası'nı sorumlu tutamazlar. Ticaret Odası herhangi bir siyasi partinin ne arka bahçesi ne de ön bahçesi olmayacaktır. 

 

Kimseye Hesap Verecek Konumda Değiliz

ATSO'nun 6 bin üyesinin olduğunu hatırlatan Tekin, "Üyelerimizin bize inandığı o destek, o kuvvet ve o inanç ile yönetim kurulu başkanımız, yönetimiyle, Meclisimizle birlikte şehrimiz adına yapılması gereken her ne varsa bu dirayeti ortaya koyacağımızı belirtmek istiyorum. Ali Bey'in bu tepkisine bir açıklama getirmek istiyorum. Bundan önceki seçimlerde hizmet etmiş milletvekillerine, yeni seçilmiş milletvekillerine teşekkür ve tebrik yazısı yazmakla alakalı kimseye hesap verecek konumda değiliz. Bunu da buradan özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

 

Siyasetçi Olmayı Düşünseydim ATSO'ya Başkan Adayı Olmazdım

Kendisi hakkında ilerleyen süreçte milletvekilliği ve belediye başkanlığı adaylığı iddialarının ayyuka çıkmasına da değinen Başkan Koçaş, "Siyaseti siyasetçiler yapsın. Bizim işimiz ticaret. Bizleri Aksaray siyasetinde kafalarında bir yerlere koyanlara öncelikle teşekkür ediyoruz" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, "Böyle düşünülmesini takdirle karşılıyoruz. Yerel seçimlere bir yıldan az bir zaman kaldı. Bazen bu söylemleri art niyetli olarak da yorumlayabiliriz. Herkes işini yapsın biz görevimizin başındayız. Tabi ki takdir edilmek, belli bir noktaya kadar teveccüh gösterilmesi de bizi mutlu ediyor. Ama her ferdin olduğu gibi bizim de siyasi görüşlerimiz vardır. Seçim zamanı gelir sandıkta oyumuzu kullanırız. Bizim bütün siyasi düşüncemiz bundan ibarettir" açıklamasında bulundular.

 

Zaman İçerisinde Gördük ki Bizim Ayrılığımızın Aksaray'a Zararı Var

2018 ATSO seçimlerinde Koçaş ile yol ayrılığı yaşayan ama uzun yıllara dayanan dostlukları sonucu 2022'de tekrar bir araya geldiklerini de belirten ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, "Başkanımız Ahmet Koçaş'la Aksaray kamuoyunun da bildiği gibi uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. En samimi dostluklarda zaman zaman yol ayrılıkları olur, fikir ayrılıkları olur ve bu çok doğaldır. Bunu fırsata çevirmek isteyen, bizleri birbirimize düşürmek isteyen onlarca insan gelip geçti hayatımızdan. Zaman içerisinde gördük ki bizim ayrılığımızın Aksaray'a zararı var. 2018 yılında görüş ayrılığına düştüğüm başkanımla 2022 seçimlerinde tekrar bir araya geldik. Bazen dostlukların ayrılıkları, dostları tekrar güçlü bir şekilde bir araya getirir, bu hayatın normal akışında vardır. Biz Ahmet Başkanımla hayatımız boyunca bir daha bir araya gelemeyecek söylemler ve hareketler içerisinde asla bulunmadık. Ortak akılla 2022 seçimlerine birlikte hazırlandık. Bu süreçte de ikimizin arasında dedikodular yine ayyuka çıktı ama beni tanıyanlar benim verdiğim sözün arkasında nasıl durduğumu çok iyi bilir. Benim sözüm senettir. Ticaret Odası üyelerimizin destekleri ve yola çıktığımız arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonucunda Aksaray'ımızın menfaatleri için daha güçlü bir şekilde Ticaret Odamız için yeni bir sayfa açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Aksaray'ın Gelişmesini, Yatırımcı Gelmesini Amaçlıyoruz

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası'nın şehrin önemli bir toplum kuruluşu olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, "ATSO seçimleri öncesi çok zorlu bir süreç yaşadık. Ben ve yol arkadaşlarıma akıl almaz dedikodular, yakıştırmalar söylemler oldu. Biz bunların hepsine kulağımızı kapattık. Sadece hedefimize odaklandık. Seçimler gelir geçer. Yaşanılan süreçleri artık çok fazla konuşmak istemiyoruz ama bilinmesini istiyoruz ki bizim işimiz ticaret ve sanayi. Aksaray'ın gelişmesini, iş, istihdam ve yatırımcı getirilmesini amaçlıyoruz. Bu konuda ne kadar katkı sağlayabiliriz, yapmış olduğumuz projelerle Aksaray'ın marka değerini ne kadar yükseltebiliriz düşüncesindeyiz. Aksaray Ticaret Odası, yeni dönemde odaklandığımız projelerimizle sürekli gelişen Aksaray'ın kalkınmasına çok büyük katkıda bulunacaktır" açıklamasında bulundu.

Aksaray Ticaret Sanayi Odası'nın tarihinde daha önce başkanlık yapmış, ayrılmış ve seçilmiş başka bir başkan olmadığını söyleyen ATSO Başkanı Koçaş, seçim sürecinde ilklere imza attıklarını söyleyerek, "3 gruptan seçime girdik ve üçünden de başarıyla çıktık. Tabi burada Ticaret Odası üyelerinin şahsımıza gösterdikleri teveccühlere sonsuz teşekkür ediyorum. Hakkımızda konuşulanlara verebileceğimiz en güzel cevap hedeflerimize ve işlerimize odaklanmaktı, bunu da gerçekleştirdik" dedi. 

 

Aksaray'ın Yenilik Süreci Başladı

ATSO Başkanı Koçaş, Aksaray'ın kendi kendini yenilediği bir sürece girdiğini belirterek, "Bu şehri dedikodularla farklı oluşumlarla yönetmeye kalkanlar bilmeliler ki Aksaray bir yenilik ve değişim sürecine girdi. Artık Aksaray sürekli büyüyen bir şehir, ilçelerdeki Organize Sanayi bölgelerimiz başta olmak üzere mevcut organize sanayimize Türkiye'nin dört bir yanından yatırımcılarımız ilgi gösteriyor. Aksaray Organize sanayimizde 16 binden fazla Aksaraylı istihdam edilmekte. Özellikle Valimizin de katkıları ile Aksaray sera organize sanayi bölgesinin de devreye girmesi ile birlikte sanayisi, tarımı, turizmi ile Aksaray'ın geleceği gerçekten çok iyi yolda ilerliyor. Bizler de Ticaret Odası olarak yönetim kurulumuzla birlikte Aksaray'ın ufkunu genişletecek projelerimizi hazırladık. Aksaray'ın turizmine katkı sağlayacak Selime projemiz ne gariptir ki ilgili kurum tarafından önce kabul edildi sonra vazgeçildi. 28 Mayıs 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından özellikle bu projeye yoğunlaşacağız. Bu proje çok önemli, inanıyorum ki Aksaray kamuoyu Aksaray'ın turizmi için önemli bir adım olan bu projemize destek olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Aksaray'a Tren Yolu Mutlaka Gelecektir

Aksaray'ın büyüyen Organize Sanayisi ve ticareti için yıllardır söz verilen tren yolunun mutlaka yeni seçim sürecinden sonra gelmesinin önemine dikkat çeken Ticaret Odası Başkanı Koçaş, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından milletvekili seçilenlerin Aksaray'ın milletvekili olduğunu belirterek, "Hepimizin ortak faydası Aksaray. Seçilen milletvekillerimiz ile bu dönem Aksaray'ın lojistik sorunu için çok büyük önem teşkil eden yük taşıma tren yolunun Aksaray'a kavuşturulacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Chp’li Saratlı Belediyesi'nden Yaşlılar İçin 16 Odalı Bakım EviÖnceki Haber

Chp’li Saratlı Belediyesi'nden Yaşlılar...

Jandarma, 3 Defineciyi Suçüstü YakaladıSonraki Haber

Jandarma, 3 Defineciyi Suçüstü Yakaladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar