BAK VATANDAŞ NE DİYOR SAĞLIK İL MÜDÜRÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAK VATANDAŞ NE DİYOR SAĞLIK İL MÜDÜRÜ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen 1 Haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Sağlık Bakanı Koca’nın paylaştığı haritaya göre vaka sayısı en çok artan illerin arasında Aksaray en riskli kırmızı kategoride 3. sırada yer alıyor.

Aksaray’da artan Koronavirüs vakalarıyla birlikte yeni varyant Koronavirüs vakalarına da rastlanmakta olmasına rağmen, birçok vatandaşımız Covid19 aşısı olmaktan çekindiklerini söyledi. Covid19 aşısı oldunuz mu sorumuzu yanıtlayan birçok vatandaş Koronavirüs aşılarıyla ilgili endişelerinin olduğunu, aşı yaptırmayı düşünmediklerini belirtti. Ayrıca ilimizde Koronavirüs aşısının Covid 19 virüsüne karşı etkili olmadığı düşüncesi hâkim. 


“Bağışıklık Sistemime Güveniyorum”


17 Yaşındaki N.G. Covid19 aşısı olmayı düşünmediğini belirterek sosyal medyada ve internette Covid aşılarıyla ilgili olumsuz bir çok haber gördüğünü, insanlara çip takıldığını düşündüğü belirterek  “Ben Covid aşısı olmayı düşünmüyorum. Kendi bağışıklık sistemime güveniyorum. Zaten önlemlerimi de alıyorum” dedi. 
45 yaşındaki Ahmet Şahin 33 yıldır yurt dışında yaşadığını belirterek “Bizler Avrupa ilk doz aşımızı olduk. Ama aşıyla ilgili insanların kafasında cevap bekleyen sorular var. Birinci dozu olduk 2,3. 4. 5. doz, bunun bir sonu yok. Aşı olduk diye bu hastalığa yakalanmayacağız ya da bizi koruyacak diye net bir durumu da yok. Ayrıca aşı olmayanlara yapılan kısıtlamayı da doğru bulmuyorum” dedi. 
20 yaşındaki Ahmet Emir Yılmaz da Covid aşısı olmadığını ve Covid aşısı olamayacağını söyleyerek “İnsanlara bakınca kimse Covid varmış gibi davranmıyor. Aksaray Covid aşısı olmayan illerin başında geliyorsa demek ki insanların bir bildiği var. Demek ki aşı konusunda yeterince bilgilendirilmemişiz. Aşı olmayı şimdilik düşünmüyorum” dedi. 
“Covid aşısı konusunda birçok tereddüttüm var” diyen 20 Yaşındaki Mahmut Aşı olmayı henüz düşünmediğini belirterek  “Aşının bulunuşu henüz çok yeni. Kafamda aşı ile ilgili soru işaretlerim var. Covid ile ilgili endişelerim var. Aşı için acele etmek istemiyorum” dedi.


“Hepimiz Aşı Olduk Toplum Sağlığı İçin Öneriyorum”


25 yaşındaki Gurbetçi Özkan Kalkan “Yurtdışında hepimiz aşı olduk. Ailem de aşı oldu hiçbir yan etkisi yok. Sağlık bu. Her vatandaşımıza aşı olmalarını tavsiye ederim” diye konuştu.  68 Yaşındaki Muzaffer Berk 3. doz aşı olduğunu belirterek “Habere bakıyorum Aksaray Kırmızı. Millet aşı olmaktan neden çekiniyor anlamadım ben. Sinovak oldum hiçbir yan etkisi de yok. Vatandaşlarımızın hiç değilse toplum sağlığı için aşı olmalarını öneriyorum” dedi. Öte yandan Aksaray’da Eğitim araştırma hastanesinde toplamda 7 yoğun bakım ünitesinin tamamı doluyken 2 yoğun bakım ünitesinde koronavirüslü hastaların yattığı ve yoğun bakım ünitesinde yatan hastaların tamamına yakınının aşı olmayan Covidli hasta olduğu bildirildi.  Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinin servislerinde Covid’den yatan hasta sayısının 200’e yakın olduğu da edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Aksaray’da vatandaşların Covid aşısı olmamaktaki direncinin en önemli sebepleri arasında İl Sağlık Müdürlüğünün vatandaşları yeterince bilgilendirmediği ve Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesindeki yetersizlikten kaynaklandığı iddia ediliyor. Harun Atalay’ın Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma’dan drone destekli denetimÖnceki Haber

Jandarma’dan drone destekli denetim

ÖSYM'den YKS tercihleri için son gün hatırlatması - YKS tercihleri ne zaman, saat kaçta bitecek?Sonraki Haber

ÖSYM'den YKS tercihleri için son gün hat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar