Bakan Varank “Aksaraylı Gençleri Teknofeste Görelim!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Varank “Aksaraylı Gençleri Teknofeste Görelim!”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Aksaray Bilim Festivali’nin açılışını gerçekleştirmek üzere Aksaray’a geldi.

 Bakan Varank, Aksaray Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Aksaray Bilim Festivali'nin açılış töreninde, siyasi ve ekonomik bağımsızlığın, bilime ve teknolojiye yatırım yapmakla, ülkelerin kaderini tayin eden gençlere uygun ortamları sağlamakla mümkün olduğunu söyleyerek, “Bu yolda en büyük gücümüz, en önemli yol arkadaşımız çok kıymetli gençlerimizdir. Gençleri, güçlü Türkiye'nin mimarları olarak görüyor ve tüm imkânlarımızla destekliyoruz, bundan sonra desteklemeye de devam edeceğiz. O nedenle Türkiye'de düzenlediğimiz festival ve şenliklerin de etkisiyle şu anda gençlerimizin, çocuklarımızın kalbinde ve zihninde bir kıvılcım çakmayı başardık. İnşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleriyle bu kıvılcım büyük bir ateşe dönüşecek. TÜBİTAK aracılığıyla gençlerimize yönelik destek ve programlarımız var. Çocuklarımızın hayal etme, araştırma, geliştirme ve üretme heyecanlarını bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Bu anlamda Aksaray Bilim Festivali’nin açılış vesilesiyle sizlerin huzurundayız. On binlerce takım yüzbinlerce genciğimizin kendi geliştirdikleri projeleri TEKNOFEST’te yarıştırıyor.  Ama en önemlisi Aksaray’daki gençlerimizi TEKNOFEST’te görmek istiyorum. Bu bilim merkezinden yetişen gençlerimiz Aksaraylı evlatlarımız gelsinler TEKNOFEST’te yarışsınlar ve inşallah bütün birincilikleri getirip Aksaray’a teslim etsinler. Bugün burada böyle bir ortamı görünce yaktığımız bilim ve teknoloji meşalesini Aksaray’a taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“İlham Olması İçin…”

Aksaray Bilim Festivali kapsamında çok sayıda bilimsel etkinlik, atölye ve sergi çalışmaları, yarışmalar ve eğlenceli gösterilerin gerçekleştirileceğini belirten Varank, "TÜBİTAK, Türk Hava Yolları, ROKETSAN, ASPİLSAN, Mercedes-Benz gibi nadide kurumlarımız, şirketlerimiz de bugün burada bizimle birlikteler. Gençlerimize ilham olması amacıyla, gurur vesilemiz olan yerli ve milli teknolojik ürünleri festival alanında sergiliyorlar” diye konuştu.

“Deneyap Teknoloji Atölyelerini 81 İlin Tamamına Kuracağız”

Varank, bilim merkezlerinin teknolojik donanımıyla, uygulamalı atölyeleriyle, interaktif sergileri ve kütüphaneleriyle devasa birer eğitim merkezi olduğunu, Türkiye'nin dört bir tarafında yaptıkları Deneyap Teknoloji Atölyelerinde geleceğin teknolojilerine yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini aktardı. Çocukları ve gençleri ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırladıklarını anlatan Varank, "Türkiye genelinde 66 atölyemiz var, en kısa sürede bu sayıyı 100'e çıkaracağız. 81 ilin tamamına Deneyap Teknoloji Atölyesi kurmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Protokol Eşlik Etti

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer de açılış töreninde kısa birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Varank, beraberinde protokol üyeleriyle Aksaray Bilim Festivali'nin açılış kurdelesini kesti, festivalin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Bakan Varank, sonrasında festival alanında TÜBİTAK standını ziyaret ederek, gençlere ve çocuklara Bilim Çocuk Dergisi dağıttı. Varank'a Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu eşlik etti.

SOLOTÜRK Gösterisi Heyecanlandırdı

Aksaray Bilim Festivali kapsamında Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK, gösteri yaptı. SOLOTÜRK'ün tecrübeli pilotları Binbaşı Emre Mert ve Binbaşı Murat Bakıcı'nın performansı, izleyenleri heyecanlandırdı. Festivale katılan çok sayıda vatandaş tarafından coşkuyla izlenen gösteri, büyük alkış aldı. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medaş Kampüste!Önceki Haber

Medaş Kampüste!

Jandarmadan Köy Çocuklarına Sürpriz ZiyaretSonraki Haber

Jandarmadan Köy Çocuklarına Sürpriz Ziya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar