Baro Avukatlar Günü’nde Sorunları Hatırlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baro Avukatlar Günü’nde Sorunları Hatırlattı
Aksaray’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Aksaray Barosu tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda program düzenlendi.

Gerçekleştirilen tören, hayatını kaybeden avukatlar ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından Aksaray Barosu Başkanı Ferit Köse 5 Nisan Avukatlar Günü’nün tarihçesini anlattı. Baro Başkanı olarak avukatların sorunlarını da dile getiren Köse “Her fırsatta dile getirdiğimiz savunma mesleği yargının kurucu unsurları arasında hatta ondan da öte yargılama faaliyetinin olmazsa olmaz koşullarındandır” dedi. 

“KDV Sıfırlanmalı”

“Savunmanın bulunmadığı bir yargılamanın hukuk ve demokrasi anlamında gerçek bir yargılama olduğundan bahsedilemez” hatırlatmasında bulunan Köse “Biz avukatlar yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını her şartta savunacağız ve avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz. Geçtiğimiz şubat ayı itibari ile yıllık enflasyon yüzde 54,44’ e yükselmiştir. Asgari ücret 2022 yılı içerisinde yüzde 50; yargı harçları yüzde 36,20 artırılmıştır. Ne var ki Ekim 2021 tarihi itibariyle belirlenen Avukatlık asgari ücret tarifesindeki artış yüzde 25’te Kasım 2021 itibariyle belirlenen CMK ücret tarifesindeki artış ise yüzde 30’da kalmıştır. Yüzde 50 artan asgari ücretin dahi yeniden artırılmasının konuşulduğu ülkemizde avukatlık ve CMK ücret tarifesinin yeniden ele alınarak güncelleme yapılması kaçınılmazdır. Zaten düşük olan bu ücretlerden alınan yüzde 18 KDV ise özellikle CMK hizmetlerini angarya seviyesine indirmektedir. Her fırsatta belirttiğimiz gibi adaletin KDV’si olmaz. Bir an önce bu ücretlerden alınan KDV sıfırlanmalıdır. Kamu avukatlarının ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorununa çözüm getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

 “Danışmanlık Adı Altında Çalışanlara Güvenmeyin!” 

Avukatlık mesleğinin çalışma alanında usulsüzce çalışmalarda bulunan kişilere karşı da uyarılarda bulunan Köse “Maalesef son dönemlerde avukatlık mesleğinin tekel alanına girerek kanuna aykırı bir şekilde faaliyet gösteren şirketler türemişlerdir.  Hukuksuz bir şekilde iş yapan aracılar komisyoncular, sigorta, müşavirlik, hasar danışmanlık şirketleri gibi isimler altında, avukatlık yetkilerini gasp ederek vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatmaktadırlar. Buradan vatandaşlarımıza Mağduriyet yaşamamaları için bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu kişi veya kurumlardan gelen telefonlara asla itibar etmeyiniz. Trafik kazası, hasar tespit ve sigorta sorunlarınızdan kaynaklı hukuki sorunlarınızda tazminat taleplerinizde aracılara asla güvenmeyiniz. Hakkınız olan tazminatı alamamak ya da hak ettiğinizin çok altında alarak mağduriyet yaşamamak için avukatınıza danışınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ile selamlıyor tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan avukatlar gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da İhracat %103 Arttı!Önceki Haber

Aksaray’da İhracat %103 Arttı!

Sosyal Medya Kullanımı Her Yıl ArtacakSonraki Haber

Sosyal Medya Kullanımı Her Yıl Artacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar