“Basın İçin Güzel Günler Yakındır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Basın İçin Güzel Günler Yakındır”
CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımlayarak basın çalışanlarının beklentisi olan basın yasasına dikkat çekti.

İfade hürriyetinin ve halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı bu dönemde zorluklarla görev yapan gazetecilere güzel günlerin yakın olduğunu söyleyen Ertürk mesajında “İlimizde görsel yazılı ve internet medyası dahil, basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden editörüne, yazarından matbaasında çalışan ustasına kadar tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Ülkemizde yaygın basında çalışan emekçilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi için 1961 yılında yapmış olduğu haklı direniş ve grevlerinin ardından, o dönem hükümetinin gazetecilere önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasayı hazırlayarak yürürlüğe girmesini sağlaması gazeteci emekçilerin bir nebze de olsa şartlarının iyileştirilmesine neden olmuştu. Bu kazanımlara istinaden 10 Ocak 1961 gününden beri her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.

Kıymetli basın emekçileri, her geçen gün şartların ağırlaştığı çalışma koşulların da yorulmadan kamuoyunu bilgilendirmek için gece gündüz çalıştığınızı, maddi manevi bunun karşılığını alamadığınızı yakından biliyor ve takip ediyoruz. Basın emekçilerinin haklı direnişleri sonucu elde ettikleri 212 sayılı yasa maalesef bugün neredeyse vasfını yitirmiş bir yasadır. Günümüzde birçok basın kuruluşu ve çalışan emekçileri pek çok hakları elinden alınmış, baskı altında adeta inim inim inleyen, güvencesiz çalışan, bir kalemde işsiz bırakılma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Basın özgürlüğünün dibe vurduğu, halkın haber alma hakkının kalmadığı, düşünceyi açıklama ve ifadeyi yayma hürriyetinin yerinde yellerin estiği bir atmosferde görevlerini yapma çabası gösterenlerin mobbing ve ekonomik kıskaç altında nefes almaya çalışarak, zor bir dönemde mesleğinizi icra ediyorsunuz. Demokrasinin gelişmesi ve toplumun aydınlatılması için toplumsal sorumluluk bilinci ile her türlü baskı ve mobbinge kulak asmadan, kalemini cesurca, halkın en hızlı ve doğru bir şekilde haber alması için kullanan haber emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum.  Kısa süre içerisinde tüm toplumun üzerine doğacak güzel günler, gazeteciler için de yakındır. Özgür basının sesini daha gür çıkaracağı günler yakındır…” ifadelerine yer verdi. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayide Seçim Heyecanı BaşladıÖnceki Haber

Sanayide Seçim Heyecanı Başladı

“Basın Haber Alma Özgürlüğünün En Etkili Aracıdır”Sonraki Haber

“Basın Haber Alma Özgürlüğünün En Etkili...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar