Başkan Aktürk: "Çanakkale Zaferi, Vatan Topraklarındaki Ebedi Varlığımızın Yegane Sembolüdür"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Aktürk: "Çanakkale Zaferi, Vatan Topraklarındaki Ebedi Varlığımızın Yegane Sembolüdür"
Çanakkale Zaferinin, büyük imkansızlıklara rağmen, imanın, inancın, fedakârlığın ve Türk milletinin bağımsızlık sevdasının dosta düşmana ilan edildiği kutlu bir destan olduğunu vurgulayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Ecdadımızın canıyla ve kanıyla tarihe yazdığı muhteşem zafer, bu vatan topraklarındaki ebedi varlığımızın yegâne sembolüdür” dedi.

 Başkan Aktürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bu önemli günü kutladı. Çanakkale Zaferi'nin, milletimizin tarih boyunca kazandığı en gurur verici zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden Aktürk, Çanakkale ruhunun her daim yaşatıldığını söyledi.

"Çanakkale Zaferi, Vatanını Canı Pahasına Nasıl Savunduğunu Dünyaya Gösteren Bir Kahramanlık Öyküsü"

"Fedakârlığın zirveye ulaştığı bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya gösteren bir kahramanlık öyküsüdür" diyen Aktürk, "Ülke ve dünya olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde bizlere düşen en büyük sorumluluk ise ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunun, heyecanını, azmini ve kararlığını her daim yaşatmaktır.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan bir zaferdir. Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Vatan savunması için dün gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizin kazandığı vatanı kaybetmemek için bugün tüm gücüyle mücadele veren Cumhurbaşkanımıza Allah sağlıklı, uzun ömür diliyorum" sözlerini kullandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli İkramiyelerinin Yatırılacağı Tarih Belli OlduÖnceki Haber

Emekli İkramiyelerinin Yatırılacağı Tari...

Dinçer: "Çanakkale'de Elde Edilen Zafer, Milli Mücadele Ruhuna İlham Kaynağı Olmuştur"Sonraki Haber

Dinçer: "Çanakkale'de Elde Edilen Zafer,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar